Bijgewerkt: 25 oktober 2024

Camera's komen bij bussluizen Bovenkerk en Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-10-2024

De gemeente Amstelveen heeft een extern adviseur in de arm genomen om versneld handhavingscamera’s bij de bussluizen in Bovenkerk en in Westwijk te kunnen inzetten. Naar verwachting handhaaft de gemeente vanaf het eerste kwartaal 2025 via camera’s die automatisch kentekens registreren op het illegaal passeren van de sluizen voor openbaar vervoer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De bussluis in Bovenkerk op 8 augustus 2024

Voor het gebruik van handhavingscamera’s moet een uitgebreid proces doorlopen worden en is toestemming van het Openbaar Ministerie nodig. De extern adviseur helpt om dit proces zorgvuldig en zo snel mogelijk te doorlopen. De gemeente zet camerahandhaving in, omdat het inrijverbod zeer regelmatig genegeerd wordt en voertuigen de bussluizen illegaal passeren.

Handhaving geïntensiveerd. Deze zomer is de handhaving bij de bussluizen geïntensiveerd, maar deze inzet kent zijn beperkingen. Handhaving via cameratoezicht is efficiënter en vergroot de pakkans. 'De bussluis ligt er namelijk niet voor niets. Er is op beide routes een knip voor doorgaand verkeer aangebracht met als doel de leefbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied te verbeteren. Handhaven met behulp van camera’s die automatisch kentekens registreren, is een goede manier om dit te kunnen waarborgen. Op termijn willen we camerahandhaving ook invoeren voor brom- en snorfietsen op het Kazernepad en in het Oude Dorp' -zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving en verkeer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De bussluis op het Westwijkplein op 10 augustus 2024

Rechtszaak. Tegen het aanbrengen van de bussluis in de doorgaande route door Bovenkerk is door een aantal belanghebbenden hoger beroep ingesteld. De rechtbank heeft het dossier afgelopen 31 juli doorgestuurd aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, omdat daar een zaak in behandeling zou zijn die met het beroep samenhangt. Dit is echter niet het geval. De rechtbank heeft de vergissing bevestigd en aangegeven dat de zaak alsnog wordt behandeld. Wanneer dit zal zijn, is nog onbekend. Een uitspraak valt dus niet op korte termijn te verwachten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.