Bijgewerkt: 19 juni 2018

Chiara uit Amstelveen doet met Miss Benelux 2015 verkiezing mee

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb / Chiara Meulman
17-07-2014

De Amstelveense Chiara Meulman (21), heeft op het Keizer Karel College gezeten en doet in september 2014 mee aan de Miss Benelux 2015 verkiezing in België. Na het KKC is zij nu bezig met een studie diergeneeskunde in Antwerpen en de enige persoon uit Amstelveen en de regio Amsterdam, die in de finale staat.

Chiara doet haar eigen PR, dus ze heeft al de media zelf benaderd, waaronder  Amstelveenweb.com. De redactie sprak met haar af voor een interview in het Broersepark te Amstelveen, waar zij vertelde over zichzelf, haar dromen en haar enorme drive, die ze ook uitstraalt. Lees hier haar verhaal.

Wie is Chiara?

'Hoi mijn naam is Chiara Meulman en ik ben finaliste Miss Benelux 2015. Ik ben 21 jaar en ik ben geboren in Amstelveen. Ik ben super gek op dieren en ben daarom 3 jaar geleden begonnen met de studie diergeneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen. Ik hou erg van uitgaan, mij mooi kleden, dieren verzorgen, mijn familie, vriendje en vriendinnen. Maar ik heb meer interesses, zoals meedoen aan de Miss verkiezing Miss Benelux’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Chiara Meulman in het Broersepark


‘Ik ben heel erg blij dat ik finaliste ben geworden en nu is mijn doel om Miss Benelux te worden. Miss Benelux is één van de grootste verkiezingen van de Benelux en als winnares vertegenwoordig je Nederland, België en Luxemburg. Ik doe aan Miss Benelux mee, omdat ik mensen ook een andere kant van mij wil laten zien. Ik hou er heel erg van om in de spotlights te staan, mij mooi op te maken en mooie jurken aan te trekken. Ik hou dus enorm van glamour’.‘Aan de andere kant vind ik het ook niet erg om mijn handen vies te maken, zoals bijvoorbeeld bij de practica van mijn studie. Mijn familie zal mij omschrijven als koppig, behulpzaam, pittig en een doorzetter. Als ik een droom heb, dan ga ik er de volle 100% voor en zeker, wanneer mensen denken, dat ik het niet zou kunnen. Ik hou ervan mensen versteld van me te laten staan. Dat doe ik nu met mijn studie en met Miss Benelux. Daarnaast hoor ik vaak verhalen over vroeger, dat ik graag in het middelpunt van de belangstelling wilde staan en heel erg van toneelspelen hield’.

‘Ik vind het een super leuke ervaring om mee te doen aan Miss Benelux, omdat er op dit moment zoveel dingen gebeuren, die ik nooit had verwacht. Het is heel leuk om ervaring op te doen als model. Ik had dan ook nooit verwacht, dat er mensen potentieel in mij zouden zien als model, aangezien ik niet lang genoeg ben. Wel heb ik de juiste lichaamsverhoudingen. Mijn lichaam is zeker mijn sterkste punt. Ik heb heel veel mazzel dat ik goede Italiaanse genen heb, waardoor ik niet hoef te sporten om slank te blijven’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Chiara Meulman in het Broersepark


‘Ik sport nauwelijks, maar ik hou wel van een potje tennis. Momenteel ben ik nog niet bij een modellenbureau aangesloten, maar ik sta er zeker voor open. Nu dat ik meer ervaring op doe bij Miss Benelux, kom ik erachter, dat ik zeker weten nog verder wil gaan als model, of Miss. Tot nu toe valt het goed te combineren met mijn studie. Mijn doel op korte termijn is dan ook Miss Benelux worden en op langere termijn is het dierenarts worden. Ik vind het heel erg belangrijk, dat ik ook mijn studie afrond. Dan heb ik later zekerheid’.

‘Alles wat er nu nog op mijn pad extra bijkomt, is alleen maar heel erg mooi meegenomen en ik geniet er dan ook heel erg van. Ik zal deze ervaring nooit meer vergeten. Daarnaast denk ik, dat ik als Miss Benelux, later meer kan bereiken als ik mijn kennis als dierenarts verder aan een grotere publiek kan verspreiden. Ik vind het namelijk super belangrijk om mensen bewust te maken, hoe belangrijk dieren zijn voor de mens’.

Broersepark

‘Nu staan wij in het Broersepark en ik heb deze plek bewust gekozen, omdat ik dit één van de mooiste plekjes van Amstelveen vind. Ik heb hier, onder andere van vroeger, super veel mooie herinneringen aan, bijvoorbeeld hoe ik met mijn opa en oma hier wandelde, met school hier speelde in het pierenbadje en nu tegenwoordig nog steeds met mijn hondje en moeder wandel. Ik vind het een heerlijk en prachtig park en voor mij is het echt mijn plekje in Amstelveen’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Chiara Meulman in het Broersepark


Hoe geeft u mij kansen?

‘Als u mij de kans gunt om Miss Benelux te worden, kunt u mij zeker helpen. Het enige wat u hoeft te doen is, naar mijn Facebook pagina gaan (die heet finaliste Miss Benelux 2015 Chiara Meulman) en dan klikken op like. Of u kunt naar www.missbenelux.eu gaan, klik op finalisten 2015 en dan op Chiara Meulman nummer 11 en klik dan ook op like. Het is heel leuk om ook even de site van Miss Benelux te bekijken. Daarop staan foto's en informatie over wat er nog allemaal komen gaat, zoals bijvoorbeeld het prejudging weekend in augustus en de grote reis naar Egypte in september. Daarnaast is de organisatie alweer bezig om nieuwe finalisten voor de editie 2016 te zoeken, dus als je denkt, dat je het in je hebt om een miss te worden, moet je zeker naar de site gaan en je inschrijven. Vermeld dan wel alsjeblieft mijn naam erbij!’

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Chiara Meulman in het Broersepark


Sponsors

‘Mijn hele avontuur wordt mogelijk gemaakt door mijn persoonlijk sponsors. Mijn persoonlijk sponsors zijn Next Generation Hairstyling, Chiarissimo, Zeewind, ‘t Nagelstudiootje, restaurant Antico Borgo en Van Os tassen en koffers. Allen zijn gevestigd in Amstelveen en Van Os tassen en koffers heeft meerdere vestigingen in Nederland. Ik ben iedereen super dankbaar die mij steunt in dit geweldige avontuur en ik hoop dat ik ver in de wedstrijd ga eindigen en Amstelveen trots kan worden.'

Persvoorstelling

Op 1 mei 2014 is er een persvoorstelling geweest, waar de in totaal 15 finalisten bekend werden gemaakt. Chiara is de enige Amstelveense en ook zijn er geen finalisten uit de regio Amsterdam. In totaal doen er vier Nederlandse meiden mee in september. Chiara heeft op het Keizer Karel College gezeten en studeert nu diergeneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen, België.

Weblog

Chiara schrijft het op haar weblog: '1 mei was een ontzettend spannende dag. Het was de dag, dat bekend werd gemaakt wie de 15 finalisten van Miss BeNeLux 2015 zijn, in het prachtige kasteel Blauwhuis te Izegem (België). De dag bestond uit repeteren (ja, dat moest natuurlijk ook goed gebeuren om alles vlekkeloos te laten verlopen), lekker eten en drinken (geheel verzorgd door de goede organisatie van Miss BeNeLux), in de make-up gaan, kapper, en de show natuurlijk. De show bestond uit drie delen. Het eerste deel was de persoonlijke voorstelling, daarna kwam de badpak defilé (in de prachtige bikini’s van Self Collection) en als klapper op de vuurpijl defilé in avondjurk met uitreiking van het felbegeerde Finaliste Lint!! Aan de reacties achteraf te horen was het een geweldige show en zo heb ik het zelf ook ervaren. Het is altijd leuk om in de spotlights te staan en ik heb er ook echt van genoten! Ik zou het zo weer doen!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Chiara Meulman in het Broersepark


Na de show was er nog een receptie, waar heerlijke hapjes en drankjes werden aangeboden. Toen kon ik ook eindelijk mijn ‘fans’ groeten. Mijn moeder, vriendin van mijn moeder, mijn vriendje en lieve vriendin waren aanwezig om mij te steunen en aan te moedigen. Ik ben super blij, dat ze er bij zijn geweest!

Nu ben ik officieel finaliste Miss BeNeLux 2015 en dat betekent, dat ik vanaf nu iedereen op de hoogte zal houden van de avonturen die ik zal beleven en daarnaast zal ik ook af en toe nieuwtjes plaatsen van mijn persoonlijke sponsors.' Kijk ook rond op de Facebook pagina van Chiara.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Chiara Meulman in het Broersepark


Chiara

De Italiaanse naam Chiara betekent 'Helder' in het Nederlands en deze naam past heel goed bij haar. Chiara is heel duidelijk in wat ze van de toekomst en haarzelf verwacht en ondanks haar jeugdige leeftijd heeft ze al alles uitgestippeld over haar dromen en werkzaamheden. Hoewel op de website Amstelveenweb.com nauwelijks over astrologie wordt geschreven, is het is nu echt onvermijdelijk, want Chiara is in het teken van de Ram geboren. Een Ram is actief, strijdlustig, zij gaat voor geen enkele uitdaging aan de zijkant staan. Wat bij een Ram vaak gebeurt, is dat ze iets willen laten zien en hun eigen wil doordrijven. Vaak wordt hun beroep uit de idealisme gekozen om hun dromen te bereiken en daardoor aanzien te krijgen. Zij trotseren de gevaren en zetten alles in beweging en ze worden vaak aanstekelijk door anderen ervaren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Chiara Meulman in het Broersepark


Dat is 100% waar voor wat Chiara betreft en de redactie van Amstelveenweb.com wenst Chiara heel veel succes en hopelijk wint ze de Miss BeNeLux 2015 verkiezing. Mocht dat niet het geval zijn, dan is zij veel ervaringen rijker geworden en kan eventueel in 2016 weer aan de verkiezing meedoen, of wie weet wordt zij wel voor modellenwerk gevraagd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.