Bijgewerkt: 3 mei 2024

Code rood, weeralarm van kracht op 5 juli 2023

Nieuws -> Weer

Bron: KNMI
05-07-2023

Woensdagochtend 5 juli 2023 komen er in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Friesland en in het IJsselmeergebied zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u, hiervoor is een code rood, weeralarm, van kracht. In Zuid-Holland, Overijssel, Drenthe, Groningen en het Waddengebied staat een code oranje uit. In de eerste helft van de middag neemt de wind weer af. De wind waait uit het westen – meldt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut KNMI.

Foto Amstelveen
(Bron KNMI - 2023)

Storm Poly: vanochtend en vanmiddag in de noordwestelijke helft code rood (weeralarm) voor zeer zware windstoten

Waarschuwingen. Storm Poly: vanochtend en vanmiddag in de noordwestelijke helft code rood (weeralarm) voor zeer zware windstoten. Vanochtend is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen. Er staat een (vrij) krachtige tot harde wind, windkracht 5-7, uit richtingen tussen zuidwest en west. Langs de kust is de wind stormachtig en is er kans op storm, windkracht 9. Langs de westkust en boven het IJsselmeer kan kortdurend een zware storm staan, windkracht 10. Verder komen er in het westen en rondom het IJsselmeer zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u, plaatselijk meer. In het midden en oosten komen zware windstoten voor van 75-100 km/u.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Vooral veel bomen sneuvelden tijdens de zomerstorm Poly op 5 juli 2023 in de regio Amsterdam

Vanmiddag regent het vooral in de noordelijke helft. De regen verlaat in de tweede helft van de middag het noordoosten. In de zuidelijke helft breekt de zon door, maar daar komen ook enkele buien voor, met een kleine kans op onweer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het zuiden.

De wind komt uit een westelijke richting en is rond het IJsselmeer en in het noorden eerst nog hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, met windstoten van 100-120 km/u. Elders is de wind matig uit het westen, aan de kust vrij krachtig. Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, met daarbij een kleine kans op onweer. In het noorden staat een matige wind uit het westen, elders is er weinig wind.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.