Bijgewerkt: 18 januari 2021

Collegeleden van Amstelveen aan de slag tijdens NLdoet 2013

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-03-2013

Op 15 en 16 maart 2013 organiseert het Oranje Fonds voor de 9de keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Zo hebben ze zelf een leuke dag én helpen ze de organisatie. In 2012 werden bijna 7000 klussen vervuld en was in 99% van alle Nederlandse gemeenten iets te doen tijdens NLdoet. Meer dan 300.000 vrijwilligers staken de handen uit de mouwen. Ook de Koninklijke Familie ging op diverse plaatsen in het land aan de slag.

nldoet Amstelveen
(Bron NLdoet - 2013)

Het logo van NLdoet


NLdoet in Amstelveen

De wethouders Groot (CDA) en Koops (CU) gaan als vrijwilliger aan het werk op diverse locaties in Amstelveen. Burgemeester Van Zanen brengt ook op diverse locaties een bezoek om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken.

Het college heeft grote waardering voor alle inwoners die zich op vrijwillige basis inzetten voor de gemeenschap. Kennis, tijd en capaciteit gratis beschikbaar stellen voor activiteiten in je eigen buurt. Veel inwoners van Amstelveen doen dat al. Tijdens NLDoet worden alle mensen die het hele jaar actief zijn als vrijwilliger extra in het zonnetje gezet.

Wethouder Koops bakt op vrijdag om 11.15 uur pannenkoeken bij De Luwte. Wethouder Groot klust op zaterdag vanaf 11.00 uur bij de Amsterdamse Cricketclub. Burgemeester Van Zanen is vrijdagavond aanwezig bij de opening van het diner van KPMG dat zij samen met Stichting de Zonnebloem organiseren voor eenzame ouderen. Vervolgens brengt hij zaterdag een bezoek aan o.a. de veldwerkdag van Honk- en softbalvereniging DVH, het Poppentheater en Ons Tweede Thuis. Iedereen kan zich aanmelden voor een vrijwillige klus tijdens NLDoet. Kijk voor een overzicht van alle klussen in Amstelveen op www.nldoet.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.