Bijgewerkt: 19 januari 2021

Compostdag 2015 ook in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-03-2015

Goed scheiden is goed groeien

De Amstelveense deelname aan de landelijke compostdag op zaterdag 21 maart 2015 was succesvol. Bij de Werf op het Industrieterrein Legmeer zijn in een tijdsbestek van ruim 5 uur bijna 5.500 zakken compost uitgedeeld. Met het uitdelen van gratis compost bedanken de gemeente en Meerlanden inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit en tuinafval (gft-afval) gescheiden aan te leveren.

Eigen groenafval retour voor een vruchtbare bodem

Amstelveen laat gft-afval duurzaam verwerken. Meerlanden verwerkt het ingezamelde gft-afval tot compost. Compost wordt gebruikt in de land- en tuinbouw. Gemengd met tuinaarde is compost een ideale bodemverbeteraar: het stimuleert de groei van bloemen en planten op milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de grond. Bovendien legt compost CO2 vast in de bodem. BBA-wethouder Peter Bot (Afvalbeheer en Duurzaamheid): “Door het uitdelen van gratis compost stimuleren we onze inwoners om vooral gft-afval te blijven scheiden. Zij dragen op deze manier bij aan een beter milieu. Ingezameld gft-afval biedt meer mogelijkheden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Bij de Werf op het Industrieterrein Legmeer zijn in een tijdsbestek van ruim 5 uur bijna 5.500 zakken compost uitgedeeld


Zo wint Meerlanden eerst biogas uit het gft-afval voordat er compost van wordt gemaakt. Van het biogas wordt groengas gemaakt dat in het aardgasnetwerk wordt gepompt zodat minder fossiele brandstoffen nodig zijn.” De jaarlijkse Compostdag wordt georganiseerd door de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen met medewerking van hun leden en vele gemeenten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.