Bijgewerkt: 28 maart 2024

Concert door het Concertgebouw Kamerorkest in de Paaskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
18-05-2016

Zaterdagmiddag 28 mei 2016 om 12.00 uur opent de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, de deuren voor het bijwonen van een muzikale uitvoering door het Concertgebouw Kamerorkest o.l.v. Tjeerd Top en met medewerking van de topcellist Nicolas Altstaedt. Uitgevoerd worden werken van Robert Schumann en Pjotr Tsjaikovski. De entree van deze tryout is gratis. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl .



Het Concertgebouw Kamerorkest werd in 1987 opgericht en is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. De Duits-Franse cellist Nicolas Altstaedt is geboren in 1982 en heeft vele internationale muziekconcours gewonnen. Nicolas Altstaedt speelt op een Giulio Cesare Gigli cello uit 1789. Het virtuoze celloconcert van Robert Schumann (volgens diens echtgenote Clara: romantisch, fris en met humoristische trekjes) wordt uitgevoerd in een bijzondere bewerking.

Het stuk na de pauze is van de Russische componist Pjotr Tsjaikovski. Hij hield enorm van Schumann. Bij het componeren van de Serenade in C liet hij zich inspireren door Mozart. Dat is vooral te horen in de eerste helft van dit stuk voor strijkers, waarvan de Wals ook los enorm populair werd met als beweeglijk slot het ‘piu mosso’.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.