Bijgewerkt: 21 oktober 2020

Concert van The Red Hot Chilli Pipers in Amstelveen, P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
15-05-2012

De Schotse band The Red Hot Chilli Pipers doen het overal ter wereld goed. Hun unieke combinatie van traditionele Schotse muziek en classic rock wordt van New York tot Beijing met open armen ontvangen. Op 22 mei 2012 komen de doedelzak-rockers voor een exclusief concert naar Amstelveen.

Het achtkoppige collectief wordt zeker niet op de minste plakken uitgenodigd. Zo waren ze in 2007 te bewonderen in Graham Norton’s show When Will I Be Famous?, - waar ze de hoofdprijs in de wacht sleepten. De onderscheiding heeft de groep geen windeieren gelegd. Het bracht de Pipers de hele wereld over, van BB King’s bluesbar in New York, tot Australië, waar de mannen in 2011 uitgebreid toerden. Onlangs werden ze zelfs uitgenodigd om op te treden voor de Formule 1 teams, tijdens de Grote Prijzen van Bahrein en Singapore.

Pipers Amstelveen
(Foto David Wardle - 2012)

The Red Hot Chilli Pipers


De RHCP zijn stuk voor stuk uiterst bedreven en ervaren muzikanten, maar hebben hun succes en populariteit ook in grote mate te danken aan hun unieke geluid. Ze hebben eigenhandig de doedelzak weer populair gemaakt in Groot-Brittannië. Blast Live!, hun in 2009 uitgekomen album (met een live-registratie op DVD) werd drie keer platina in Schotland.

Tijdens hun show zullen de kiltdragende mannen interpretaties van klassieke en eigentijdse rocksongs ten gehore brengen. Met nummers als We Will Rock You, Smoke On The Water en Clocks is een Pipers-gig zowel een compleet nieuwe ervaring, als een feest van herkenning. Kaarten zijn te koop via de P60 website (www.p60.nl ), alle Primera winkels en Ben’s Corner.

Red Hot Chilli Pipers?

De Red Hot Chilli Pipers zijn een ensemble bestaande uit pipers, gitaristen, toetsenist, en drummers, gevormd in Schotland in 2004. Zij wonnen bij de BBC talentenshow When Will I Be Famous? Ze zijn genoemd naar de Amerikaanse rockband de Red Hot Chili Peppers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.