Bijgewerkt: 27 oktober 2020

Creedence Clearwater Revival Tribute in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
23-08-2012

The Fortunate Sons vonden, dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende ‘Tribute to C.C.R.’ hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven. Op 1 september 2012 is P60 aan de beurt.

‘Proud Mary’, ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Bad Moon Rising’, ‘I Put A Spell On You’… dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift.

Compilatie van het optreden van de Fortunate Sons op 9 september 2011 in poppodium Metropool Hengelo

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun ‘Tribute to C.C.R.’ de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot ‘de Nederlandse John Fogerty’ gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel tot een dampend feest.

Creedence Clearwater Revival?

Creedence Clearwater Revival, soms afgekort tot Creedence, of CCR was een Amerikaanse rockband die haar populariteit in de late jaren 1960 en begin 1970 is opgedaan met een aantal succesvolle singles uit diverse albums.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.