Bijgewerkt: 21 september 2020

Crystal Cargo en Jett8 Airlines Cargo versterken vrachtnetwerk Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
10-03-2009

Etihad Crystal Cargo is op 4 maart 2009 gestart met een wekelijkse vrachtlijndienst tussen Abu Dhabi en Amsterdam Airport Schiphol. De vlucht wordt uitgevoerd met een MD-11. Etihad Crystal Cargo wordt op Schiphol vertegenwoordigd door Inter Aviation Services B.V. (I.A.S.). Aviapartner verzorgt de afhandeling van de maatschappij op Schiphol.

Op 7 maart is de vrachtmaatschappij Jett8 Airlines Cargo uit Singapore teruggekeerd op Schiphol. Jett8 Airlines Cargo vliegt wekelijks vanaf Amsterdam Airport Schiphol met een Boeing 747-200F naar Singapore en maakt een tussenstop in Dubai. Jett8 Airlines Cargo wordt op Schiphol vertegenwoordigd door Worldwide GSA. Swissport Cargo Services is aangesteld als afhandelaar van de maatschappij.

Amsterdam Airport Schiphol is blij met de komst van Etihad Crystal Cargo en Jett8 Airlines Cargo naar Schiphol. Ondanks de voelbare huidige economische crisis, biedt Schiphol als logistiek knooppunt een solide basis voor vrachtvervoer. Schiphol telt nu drieëntwintig lijndienstmaatschappijen die vracht vervoeren. Amsterdam Airport Schiphol is de op twee na grootste vrachtluchthaven in Europa en biedt een uitstekend luchtzijdig en  landzijdig netwerk van verbindingen. In 2008 is op Schiphol bijna 1.568.000 ton vracht vervoerd.

Etihad Crystal Cargo?

Gelanceerd in 2004, Etihad Crystal Cargo is de snelgroeiende vrachtdivisie van Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.

Jett8 Airlines Cargo?

Jett8 Airlines Cargo, Singapore's eerste vracht luchtvaartmaatschappij, exploiteert geplande en charterdiensten in vele continenten. Met de invoering van een vloot van 5 Boeing 747-200 vrachtvliegtuigen, worden waardevolle goederen, bederfelijke levensmiddelen, levende dieren en tijdgevoelige goederen vervoerd op haar wereldwijde netwerk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.