Bijgewerkt: 24 februari 2020

Culturele Parade in de Parel aan de Poel in Bovenkerk

Nieuws -> Informatief

Bron: Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus
26-10-2016

De 'Parel aan de Poel' is de indrukwekkende Bovenkerkse Sint Urbanuskerk. Deze Rooms-katholieke neogotische kerk - gebouwd door de gerenommeerde architect Pierre Cuypers - wordt behalve voor liturgische diensten ook gebruikt voor culturele evenementen, zoals concerten, tentoonstellingen, etc. Zes jaar lang is hard gewerkt aan de restauratie van de kerk en in mei van 2016 zijn de liturgische vieringen weer gestart. Ruim, vóórdat de Sint Urbanuskerk werd heropend, had de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus het idee opgevat, dat er iets speciaals moest worden gedaan na de lange periode, dat de kerk gesloten was voor publiek.

Dit gaat nu gebeuren op zaterdag 19 november 2016 met een “Culturele Parade”.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Op dinsdag 24 januari 2013 waren veel schaatsers op de Amstelveense natuur- en recreatieplas de Poel. Op de foto in de achtergrond de Bovenkerkse St. Urbanuskerk


Van 11.00 uur ‘s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds wordt er een gevarieerd programma geboden met 14 verschillende muzikale en andere optredens, waarbij het bijzonder is te noemen, dat praktisch al deze optredens worden verzorgd door Bovenkerkse verenigingen. Alle deelnemende verenigingen willen zich graag aan Amstelveen en omgeving presenteren. Er wordt altijd naar nieuwe leden gezocht en voor een kennismaking is dit een mooie gelegenheid!

Er zijn optredens van Slagwerkgroep Bovenkerk, Voces Volantes, Pauluskoor, Toneelvereniging TOBO, RK kerkkoor St. Caeciliae, de Amstel River Singers, Susanne Brussee-van de Vosse en Peter van de Kamp, Edwin Schimscheimer, De Boventoontjes, Harmonie Orkest Amstelveen,  Aurora,  Dostojevski kwartet,  Concertina’s en The Song Bangers.

Het goed gevulde, gevarieerde programma maakt duidelijk, dat de Urbanuskerk niet alleen voor liturgische doeleinden, maar ook voor cultuuruitingen in velerlei vorm gebruikt kan worden en als zodanig tot een echt cultureel centrum kan uitgroeien. De Stichting verzorgt hapjes en drankjes tegen zeer schappelijke prijzen, dus bezoekers kunnen zonder onderbreking de inwendige mens te versterken en meerdere, of zelfs alle onderdelen zien en beluisteren. De toegang is gratis! Voor meer informatie over het programma: www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl Dowload het programamboekje: hier (pdf 9 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.