Bijgewerkt: 4 augustus 2020

Cursus China 1911-2011 bij Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
19-12-2011

Op woensdag 11 januari 2012 start de cursus China 1911 - 2011, honderd jaar culturele en sociale dynamiek vanuit niet-westers perspectief bij Volksuniversiteit Amstelland. De aandacht gaat uit naar zowel de individuele belevingen van Chinezen, als de stereotypen die vanuit het Westen werden gehanteerd in de internationale politiek.

Er wordt niet alleen gekeken naar de ‘beroemde’ figuren, maar vooral ook hoe de dynamiek van gebeurtenissen en personen de loop van de geschiedenis bepaalden, met andere woorden, de werkelijke handen die ‘de Chinese zijdeworm transformeerden’.

beijing  Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

De kop van de Chinese versie van de online krant 'Beijing review' op 19 december 2011


De cursus start op 11 januari om 19.00 uur en bestaat uit 7 lessen van 2,5 uur. Kijk voor meer informatie op de website, www.vu-amstelland.nl , of kom langs bij de balie op Stadsplein 97, Amstelveen. De cursus bestaat uit een combinatie van hoorcolleges, geïllustreerd met uniek historisch materiaal o.a. uit Amerikaanse en Chinese films en documentaire materiaal van Antonioni en Joris Ivens.

De cursisten worden bovendien uitgenodigd om het nieuws over China vanuit verschillende bronnen bij te houden, zowel westerse als Chinese online kranten. Lees meer over de cursus China op de website van de volksuniversiteit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.