Bijgewerkt: 6 augustus 2020

Dag van de Leerplicht ook in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-03-2011

Op donderdag 17 maart 2011 viert Nederland voor de 8ste keer de Dag van de Leerplicht. Ook dit jaar is het thema is 'School? Bekijk 't…eens anders!' Tijdens de Dag van de Leerplicht staan we samen stil bij het feit, dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen.

Naar school gaan is niet alleen een plicht maar vooral ook een recht. Zo maak je met een diploma op zak straks meer kans op een leuke en passende baan. Om zoveel mogelijk leerlingen op het primaire, voortgezet en middelbare onderwijs en hun ouders hiervan bewust te maken en te stimuleren door te zetten en dat diploma ook daadwerkelijk te halen, organiseren gemeenten en scholen allerlei acties.

Leerplicht Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD) met Astrid Ruhe


In verband met de Dag van de Leerplicht zette wethouder Herbert Raat van de gemeente Amstelveen, pedagogisch conciërge Astrid Ruhe in het zonnetje. Zij werkt op het Hermann Wesselink College en is belast met de verzuimregistratie en –afhandeling. Astrid is enorm betrokken bij haar werk en doet er alles aan om leerlingen op tijd op school te krijgen en houden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.