Bijgewerkt: 4 augustus 2020

Dag van de duurzaamheid in Bibliotheek Uithoorn

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
02-10-2012

Uithoorn - Woensdag 10 oktober 2012 is de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Deze dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Honderden particulieren, bedrijven, organisaties, scholen en gemeenten, verspreid over het hele land, houden hun eigen duurzame actie. De Bibliotheek Amstelland doet dat met een familielezing over duurzaamheid.

Bas van Lier (1961), journalist, tekstschrijver en auteur, komt precies een maand later op 10 november naar de bibliotheek in Uithoorn. In veel van zijn boeken is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Op dit moment werkt hij aan een boek over plastic, waarin hij naast de voor- en nadelen van plastic vooral op zoek gaat naar de oplossingen voor de problemen van het plasticafval.

Foto Amstelveen
(Bron Dag vd Duurzaamheid - 2012)

Het logo van de Dag van de Duurzaamheid


De familielezing biedt een middag om samen met uw kind te leren en te praten over duurzaamheid. Voor meer informatie over de landelijke dag van de duurzaamheid kijkt u op www.dagvandeduurzaamheid.nl

De lezing is geschikt voor iedereen in de leeftijd van 9 t/m 99 jaar. Toegang bedraagt € 6,50, voor pashouders is dat € 5,50 en in de voorverkoop geldt een euro korting. De lezing begint donderdag 11 november 2012 om 15.15 uur en duurt tot 17.00 uur. Alle informatie over de familielezing leest u op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl

De Dag van de Duurzaamheid is hèt moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken en daarmee een duidelijk signaal af te geven. De samenleving wil een maatschappij die anders wordt ingericht.

We willen niet meer verspillen en vervuilen, maar beter omgaan met grondstoffen, overgaan op duurzame energie, gezonder leven en op veel meer in gemeenschappen samen oplossingen zoeken, die passen in deze tijd. De urgentie om anders te leven, te werken, te reizen en te eten is alleen maar groter geworden. Deelnemers laten zien en voelen dat het kan en ook nog plezier en geld kan opleveren!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.