Bijgewerkt: 23 januari 2021

De gemeente Amstelveen versleutelt haar e-mailberichten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
26-04-2018

Vanaf 1 mei 2018 gebruikt de gemeente Amstelveen ZIVVER om privacygevoelige informatie veiliger te e-mailen. Dit voorkomt dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt door berichten te versleutelen. De verbinding is ook versleuteld.  E-mails verstuurd met ZIVVER bevatten een link. Door op de blauwe tekst ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ te klikken opent de webpagina automatisch. Hier staat aangegeven of er een wachtwoord of sms-code ingevoerd moet worden. Het is niet nodig een account aan te maken.

Reageren op het bericht kan rechtstreeks vanuit de beveiligde webpagina door onder de ontvangen e-mail een bericht te typen en op de verzendknop te drukken. Wanneer hier weer een reactie op komt, verstuurt ZIVVER wederom een notificatie via e-mail. Vragen? Vragen over een ontvangen e-mailbericht? Neem contact op met de gemeente (020) 540 4911 of gemeente@amstelveen.nl. Vragen over ZIVVER? Neem contact met ZIVVER via: support@zivver.com of kijk op www.zivver.com .

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2018)

Een encryptiesleutel met 1649 karakters is erg lastig te kraken


E-mail encryptie, of versleuteling?

E-mailversleuteling is versleuteling van e-mailberichten om te voorkomen dat de inhoud wordt gelezen door andere entiteiten dan de beoogde ontvangers. E-mailversleuteling kan ook authentificatie omvatten. E-mail kan leiden tot het vrijgeven van informatie. De meeste e-mails worden momenteel verzonden in de duidelijke (niet versleutelde) vorm. Met behulp van sommige beschikbare tools kunnen andere personen dan de aangewezen ontvangers de inhoud van de e-mail lezen. E-mailversleuteling is gebruikt door journalisten en regelmatige gebruikers om de privacy te beschermen.

E-mailversleuteling kan steunen op publieke-sleutelcryptografie, waarbij gebruikers elk een publieke sleutel kunnen publiceren die anderen kunnen gebruiken om berichten aan hen te versleutelen, terwijl ze tegelijkertijd een private sleutel geheim houden die ze kunnen gebruiken om dergelijke berichten te ontsleutelen of om de verzonden berichten digitaal te versleutelen en te ondertekenen. Lees ook het verhaal: Wij versleutelen onze e-mail van Bits of Freedom met het encryptieprogramma van OpenPGP (Pretty Good Privacy). Pretty Good Privacy (PGP) is een versleutelingsprogramma dat cryptografische privacy en authenticatie biedt voor datacommunicatie. PGP wordt gebruikt voor het ondertekenen, versleutelen en ontsleutelen van teksten, e-mails, bestanden, mappen en partities van hele schijven en voor het verhogen van de beveiliging van e-mailcommunicatie. Phil Zimmermann ontwikkelde PGP in 1991. PGP en soortgelijke software volgen de OpenPGP-standaard (RFC 4880) voor het coderen en decoderen van gegevens.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.