Bijgewerkt: 26 januari 2021

De 6de EnergieOntbijt in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-01-2018

Op woensdagochtend 31 januari 2018 is het zesde door Duurzaam Amstelveen georganiseerde EnergieOntbijt. Het thema is energie opwekken en opslaan in Elsrijk. Vanaf 8.30 uur zijn bewoners en ondernemers uit Elsrijk en andere geïnteresseerde Amstelveners welkom in de Stadsdorpskamer aan de Heemraadschapslaan 100 in Amstelveen. Samen met adviseurs gaan zij het gesprek aan en wisselen tips uit hoe zij het verduurzamen van hun woning kunnen realiseren. Het ontbijt duurt tot 11.30 uur.


Het gebouw van de Stadsdorpskamer aan de Heemraadschapslaan 100 in Amstelveen


Peter Bot (BBA)-wethouder Duurzaamheid: 'Dit EnergieOntbijt gaat over energie opwekken en opslaan in een jaren 1930 gebouwde wijk. Zijn huizen met beschermd dorpsgezicht ook geschikt en kan op een dak van een huurwoning ook energie worden opgeslagen? Energie opwekken is ook onderdeel van het projectplan Duurzaam Elsrijk, één van de winnaars van het ‘Beste idee van Amstelveen'.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid


Hans van Steenvoorden, voorzitter van Stadsdorp Elsrijk: 'Uit de wijkenquête van Elsrijk blijkt, dat buurtbewoners niet alleen geïnteresseerd zijn in maar zich ook willen inzetten voor duurzaamheid. Daarom verwelkom ik graag de organisatie van het energieontbijt die dit organiseert in opdracht van de gemeente Amstelveen.' Meer info over Stadsdorp Elsrijk en het projectplan Duurzaam Elsrijk is te vinden op www.stadsdorpelsrijk.nl.

Programma. Verschillende gastsprekers en (ervarings)deskundigen, zoals een leverancier van  zonnedakpanelen vertellen wat er precies mogelijk is in woningen op het gebied van duurzaamheid. En wat zijn nu eigenlijk de successen en knelpunten bij het verduurzamen van een woning en de omgeving? Energieadviseurs en ambtenaren bespreken samen met de deelnemers alle brandende vragen en ervaringen. Wilt u ook mee ontbijten en aan het gesprek deelnemen? Meld u dan vooraf aan bij Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via jrvquarles@gmail.com. Het ontbijt duurt van 08:30 tot 11:30. Laat snel weten of u er ook bij bent, er is namelijk beperkt plaats!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.