Bijgewerkt: 22 januari 2021

De 70ste Bevrijdingsdag wordt in het Oude Dorp van Amstelveen gevierd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveen Oranje
04-05-2015

Dit jaar wordt Bevrijdingsdag gevierd in het Oude Dorp op dinsdag 5 mei 2015. Rond 12 uur wordt het Bevrijdingsvuur binnengehaald door de hardlopers van Atletiekvereniging Startbaan. Zij worden gevolgd door een colonne van oude legervoertuigen van de vereniging Keep Them Rolling. In samenwerking met Grand Café Oude Dorp wordt er voor Amstelveense veteranen een bevrijdingslunch georganiseerd.

Het programma:

Dit jaar wordt Bevrijdingsdag gevierd in de karakteristieke wijk het Oude Dorp. Rond 12 uur wordt het Bevrijdingsvuur binnengehaald door de hardlopers van Atletiekvereniging Startbaan. Zij worden gevolgd door een colonne van oude legervoertuigen van de vereniging Keep Them Rolling. In samenwerking met Grand Café Oude Dorp wordt er voor Amstelveense veteranen een bevrijdingslunch georganiseerd.

10.30 uur Muziek op buitenterras, parkeerterrein voor Grand Café Oude Dorp

11.30 uur Aankomst legervoertuigen van Keep Them Rolling

12.00 uur Aankomst Bevrijdingsvuur, het bevrijdingsvuur wordt overhandigd door Remco Springer aan de burgemeester. Dhr. Springer is uitgezonden naar voormalig Joegoslavië, waar hij werkzaam was als verkenner/pionier binnen Bravo Wonju compagnie 12 infanterie bataljon van de Luchtmobiele Brigade.

12.30 uur Optreden Aalsmeerder mannenkoor Con Amore

12.45 uur Veteranenlunch

14.00 uur vertrek Keep Them Rolling

14:00 – 20:00 uur na afloop van de Veteranenlunch neemt Grand Cafe Oude Dorp de organisatie over en volgt er een muzikale bevrijdingsfeestmiddag met op het podium een line-up met klinkende namen. In ieder geval treden op : “Quincy and friends” en “Ans Tuin ” (de parel van de Jordaan).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Langzaam rijden de voertuigen van de vereniging Keep Them Rolling op het Stadsplein van Amstelveen tijdens de Bevrijdingsdag in mei 2014. In de jeep wijst de heer Willem van Lith de weg. Van Lith was 17 jaar oud, toen hij als beroepsmarinier naar Nieuw Guinea werd uitgezonden (1961- 1962). Sinds 2003 is hij voorzitter van de afdeling Amstelland van de Bond van Wapenbroeders, de landelijke organisatie van oorlogsveteranen en veteranen van vredesmissies


Programma bij Eten in de Olmen:

In samenwerking met de stichting Amstelveen Oranje en het actiecomité 4 en 5 mei Amsterdam heeft buurtrestaurant Eten in de Olmen het volgende programma voor 5 mei samengesteld:

Vanaf 10 uur geopend voor koffie (met gebak)

Om 10.30 is de officiële opening van Bevrijdingsdag 2015

Tussen 12.00 uur en 14.00 uur bent u welkom voor lunch

Om 16.00 uur komt band Chemical Road spelen tot ca. 16.45 uur

Eten kan tussen 17.00 uur en 20.00 uur (svp tijdig reserveren)

Vanaf 20.00 uur speelt er een big band en is er bevrijdingsbal

Buurtrestaurant Eten in de Olmen Landtong 2 1186GP Amstelveen. Voor reserveringen: 0630541475 www.etenindeolmen.nl

Tegeltjesproject ‘Vrijheid is zo belangrijk’

Ter ere van het 70 jarige lustrum wordt er met leerlingen van een aantal van de Amstelveense basis- en middelbare scholen een speciaal tegeltjesproject opgezet onder de noemer ‘Vrijheid is zo belangrijk’. De leerlingen van de basisscholen de Cirkel, De Horizon, Piet Hein, De Zwaluw, De Westwijzer, De Rembrandtschool, De Omnibus, Kindercampus Martin Luther King,de Internationale School en De Karel Eykman School hebben de volgende opdracht meegekregen: schrijf je persoonlijke gedachten, gevoel bij wat jij bij vrijheid voelt.

De tegeltjes worden samengevoegd door leerlingen van de scholengemeenschap Panta Rhei tot een kunstwerk en op een nog nader te bepalen plaats in Amstelveen onthuld. 14:00 – 20:00 uur na afloop van de Veteranenlunch neemt Grand Café Oude Dorp de organisatie over en volgt er een muzikale bevrijdingsfeestmiddag met op het podium een line-up met klinkende namen. In ieder geval treden op : “Quincy and friends” en “Ans Tuin ” (de parel van de Jordaan). Meer informatie: www.amstelveenoranje.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.