Bijgewerkt: 18 september 2019

De 9de Piano Promenade in Amstelveen wordt georganiseerd

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Theo Ettema
11-09-2019

De 9de Piano Promenade Amstelveen zal dit jaar plaatsvinden op zondag 13 oktober 2019. Evenals vorig jaar wordt het openingsconcert weer gegeven bij ANNA op de Amsterdamseweg 22. En wel van 13:30 tot 14:00 uur. Hier zal een zeer afwisselend programma worden aangeboden. Met dank aan het team van ANNA dat ons opnieuw gastvrij ontvangt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Yumi Toyama speelt op piano, Jussi Paananen op viool en dochter Fransien Paananen op cello tijdens de 8ste Piano Promenade in Amstelveen op 14 oktober 2018 in Museum Jan van der Togt


Aansluitend volgen van 14:30 uur tot 17:00 uur de huisconcerten op 17 locaties op de route van Bovenkerk via de Handweg en het Oude Dorp naar de Amsterdamseweg. Weer zijn veel mensen bereid gevonden hun huis voor dit prachtige evenement open te stellen. Een geweldig gebaar. Zonder hen geen Piano Promenade! Daarnaast zijn tuincentrum Life & Garden, het museum Jan van der Togt en van Kerkwijk Piano’s weer van de partij. Nieuw is dit jaar restaurant Colijn in Bovenkerk.

In Bovenkerk zal ook gemusiceerd worden in de Torenkapel van de Sint Urbanuskerk! Aangezien de toren de fatale brand heeft overleefd, kan de Urbanuskerk nu alweer bij de Piano Promenade worden betrokken. Een prachtige gelegenheid ook om aandacht te geven aan de restauratie van de kerk.Ongeveer 75 musici hebben zich opgegeven om, alleen dan wel samen met andere musici, voor de bezoekers op te treden. Het is geweldig dat zoveel musici gemotiveerd zijn om aan de Piano Promenade deel te nemen. Zij zullen zorgen voor een grote verscheidenheid aan muziek: klassiek, jazz, serieus, vrolijk. Voor ieder wat wils. Toegang vanzelfsprekend gratis.

Binnenkort zal de gedetailleerde informatie t.a.v. locaties, deelnemers en uit te voeren muziek bekend worden gemaakt. O.a. via onze website: www.PianoPromenadeAmstelveen.nl Het organisatiecomité is druk bezig alle zaken goed te regelen om er een prachtige muzikale middag van te maken.

Jaarlijks organiseert het Piano Promenade Comité, (bestaande uit Lyda van Tol, Theo Ettema, Vincent Kuin, Frank en Elly van Kerkwijk en Karin van Kerkwijk) de Piano Promenade Amstelveen. De oprichter en bedenker van de Piano Promenade Amstelveen was Henk Suèr (1932-2018).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.