Bijgewerkt: 25 januari 2021

De Amstelveense Milieuhelden van 2013 zijn bekend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-11-2013

Groep 8 van de Joost van den Vondelschool won de 1ste prijs

De Joost van den Vondelschool-leerlingen zijn op de eerste plaats geëindigd van de Milieuhelden-wedstrijd 2013 in de gemeente Amstelveen. De milieuhelden uit groep 8 hebben een voetbalwedstrijd georganiseerd om aandacht te vragen voor het probleem van zwerfafval.

Van vuilniszakken en zwerfafval maakte de klas voetbaltenues en een tegenspeler werd gezocht en gevonden in een team van de Martin Luther Kingschool. De prijs, een excursie naar de Amsterdam Arena om te kijken, hoe zo’n grote voetbalclub als Ajax met afval omgaat, werd uitgereikt door wethouder John Levie tijdens de prijsuitreiking afgelopen vrijdag (8 november 2013) in de raadzaal van het raadhuis van Amstelveen.

Milieuhelden Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Groep 8 leerlingen van de Joost van den Vondelschool, de Amstelveense Milieuhelden van 2013 in de raadzaal met wethouder John Levie


De 2de prijs ging naar De Pionier voor hun Café ‘Over de datum’: ‘Wij koken met uw resten!’. Deze leerlingen krijgen een kookworkshop aangeboden, om nog meer ideeën op te doen over, hoe je goed kan koken met spullen die wel over de datum, maar nog prima te gebruiken zijn. Groep 7 van OBS Michiel de Ruyter won de 3de prijs met hun plannen voor leukere vuilnisbakken, gemaakt van duurzame materialen. Een kunstenaar gaat samen met de klas een aantal prullenbakken op school ‘pimpen’.

Hoe word ik een Amstelveense milieuheld?

In september van dit jaar bood NME Amstelveen zes groepen van vier basisscholen de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende. De Milieubende zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan tot nadenken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.