Bijgewerkt: 27 januari 2021

De Amstelveense Milieuhelden van 2015 zijn bekend!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-10-2015

De inzending van Michiel de Ruyterschool-leerlingen is dit jaar op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd in de gemeente Amstelveen. Deze milieuhelden uit groep 7b stuurden een groot aantal ideeën in, zoals een tijdklok op de douche en prullenbakken gemaakt van gerecycled plastic. De jury vond vooral het idee om te stoppen met het printen van kassabonnen geniaal. Ook stelde de klas een handleiding op, waarmee anderen via een ludieke actie worden gestimuleerd om hun zwerfafval weg te gooien, waar het hoort. Wethouder Peter Bot reikte deze prijs afgelopen vrijdag 16 oktober 2015 uit tijdens de prijsuitreiking in de raadzaal van het raadhuis van Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Wilke Wittebrood - 2015)

OBS Michiel de Ruyter, groep 7B (1ste plaats)


Foto Amstelveen
(Foto Wilke Wittebrood - 2015)

OBS De Pionier, groep 8 (2de plaats)


Foto Amstelveen
(Foto Wilke Wittebrood - 2015)

OBS De Cirkel, groep 7 (3de plaats)


De tweede prijs ging naar groep 8 van OBS De Pionier, voor hun plannen om van afgedankt plastic iets moois te maken. Ze maakten bijvoorbeeld een ontzettend leuke ‘Doppenhond’ van verzameld afval en hebben een ontwerp gemaakt voor een plastic wasmand. Om de groep verder op weg te helpen krijgen ze een cursus ‘spullen maken van afval’. Groep 7 van De Cirkel won de derde prijs met hun idee voor een speelplaats met afval-thema. Deze leerlingen gaan in het voorjaar een dag het water op om plastic uit de grachten te vissen met de Plastic Whale, ’s werelds eerste ‘Plastic Fishing Company’.

Hoe word ik een Amstelveense milieuheld? Eind augustus van 2015 bood NME Amstelveen tien groepen van acht basisscholen de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende. De Milieubende zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan tot nadenken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek. Links: www.amstelveen.nl www.natuurmilieuweb.nl www.milieubende.nl www.plasticwhale.org



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.