Bijgewerkt: 19 september 2020

De Koning en de Koningin bezoeken Koningsspelen 2016 in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst
25-03-2016

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen vrijdagochtend 22 april 2016 een deel bij van de Koningsspelen in Amsterdam. De dag begint met een feestelijk ontbijt, daarna wordt er door de leerlingen gedanst en gesport. In Amsterdam doen ruim 28.500 leerlingen van 133 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Zij worden begeleid door rond de 2.800 leerkrachten. Tijdens de Koningsspelen ontbijten en sporten de leerlingen op diverse locaties in Amsterdam.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Fred de Graaf, burgemeester van Amstelveen begeleidt Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander op 26 april 2014 tijdens de eerste Koningsdag van Nederland in Amstelveen


Dit jaar zal het Koningspaar de Koningsspelen openen op basisschool Drostenburg. De school in Amsterdam Zuidoost is voor leerlingen met een lichamelijke- of een meervoudige handicap, of een chronische ziekte. De leerlingen van Drostenburg en de leerlingen van basisschool Polsstok doen gezamenlijke activiteiten tijdens de Koningsspelen. Basisschool Polsstok werd in april 2015 uitgeroepen tot de sportiefste school van Nederland.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol bewegen voor kinderen, die van start gaat met een feestelijk Koningsontbijt. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Meer dan 5.000 basisscholen met in totaal bijna 1,2 miljoen leerlingen hebben zich dit jaar ingeschreven voor de Koningsspelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.