Bijgewerkt: 22 januari 2021

De Nationale Voorleesdagen 2018 in de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
12-01-2018

'Ssst! De tijger slaapt' (Weck bloß Tiger nicht auf!) van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 24 januari 2018 landelijk worden gestart met het Nationaal Voorleesontbijt. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2016, die de Prentenboek TopTien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018, die worden gehouden tot zaterdag 3 februari 2018, krijgen deze tien boeken extra aandacht. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 4,95 inclusief app.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2018)

'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2018


Britta Teckentrup is een bekroond en beroemd Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar en wordt in Nederland door Uitgeverij Gottmer uitgegeven. Ze heeft meer dan 70 kinderboeken geschreven en geïllustreerd en die zijn in meer dan 20 verschillende landen gepubliceerd. Haar werk won vele Awards. Vooral in het buitenland heeft ze vele onderscheidingen gekregen. Deze zijn terug te vinden op haar website.

Voorlezen is elke dag een feest! Zeker tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari. De Bibliotheek Amstelland heeft twee mooie kindervoorstellingen geprogrammeerd over hét prentenboek van 2018: Ssst! de tijger slaapt. Ook het voorlezen op de woensdagmiddag krijgt een feestelijk tintje. Het programma tijdens de nationale Voorleesdagen in de bibliotheek, met activiteiten in Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn, ziet er als volgt uit.

Woensdag 24 en 31 januari 2018 15.30-16.30 uur, alle vestigingen. Voorleesspecials: voorlezen en knutselen; Er wordt voorgelezen uit een mooi, grappig en kleurrijk prentenboek. Na afloop kunnen de kinderen (en ouders) lekker blijven knutselen. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. De toegang is gratis (leeftijd 2 t/m 6 jaar)

Zaterdag 27 januari 2018 10.15-11.00 uur, Bibliotheek Stadsplein. Kindervoorstelling: Ssst de tijger slaapt; Ton Meijer speelt samen met de kleintjes het verhaal van de slapende tijger. (leeftijd 2 t/m 7 jaar)

Zaterdag 3 februari  201810.15-11.00 uur , Bibliotheek Aalsmeer. Muzikale voorstelling: Ssst de tijger slaapt; Vol enthousiasme en humor neemt Katiuscia Principato de kleintjes mee in het verhaal van de slapende tijger. (leeftijd 2+)

Woensdag 31 januari 2018 15.30-16.30 uur, Bibliotheek Uithoorn. Voorlezen met muziek: De Kusjeskrokodil; (groot)ouders kunnen samen met hun (klein)kind luisteren naar dit mooie verhaal. Meezingen en dansen op de muziek mag. Na het voorlezen kunnen de kinderen (en ouders) lekker blijven knutselen. De toegang is gratis (leeftijd 2 t/m 6 jaar). Meedoen aan een van deze activiteiten kan eenvoudig door een kaartje te kopen via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken. Wees er op tijd bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per activiteit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.