Bijgewerkt: 16 november 2018

De Schiphol Group won de Henri Sijthoffprijs 2015

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
30-10-2015

Op 29 oktober 2015 heeft Schiphol Group de prestigieuze Henri Sijthoffprijs ontvangen voor het jaarverslag over 2014 in de categorie voor 'niet beursgenoteerde ondernemingen'. Het Financieele Dagblad reikt jaarlijks deze prijs uit aan ondernemingen die zich hebben onderscheiden in hun financiële verslaglegging. Schiphol Group won deze prijs twee keer eerder, in 2007 en 2012. Het jury rapport zegt: Schiphol wint in zijn categorie vanwege inzichtelijke en concrete verslaggeving. De luchthaven deinst er niet voor terug man en paard te noemen als het gaat om dilemma's en gemaakte keuzes. Ook gaat Schiphol in op ontwikkelingen, kansen en bedreigingen in de passagiers- en vrachtstromen.

Foto Amstelveen
(Foto Dirk Hol - 2014)

Jos Nijhuis president en CEO Schiphol Group


Els de Groot, CFO (chief financial officer) van Schiphol Group: "Het is een eer om deze prijs te winnen en een mooie beloning voor het team, dat hard aan het jaarverslag heeft gewerkt. Wij zien het als een erkenning voor onze inspanningen om op een open en transparante manier te communiceren over de luchthaven. Op die ingeslagen weg gaan we natuurlijk ook in onze komende jaarverslagen door." Het jaarverslag van Schiphol Group wordt niet gedrukt; het verschijnt alleen online. Het verslag over 2014 is te raadplegen via http://www.jaarverslagschiphol.nl/

Jos Nijhuis CEO van de Schiphol Group: '2014 was een bewogen jaar voor Schiphol Group. Het meest aangrijpend was het verongelukken van vlucht MH17 onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur: alle 298 inzittenden kwamen om het leven in Oekraïne. Veel gezinnen en families zijn geconfronteerd met een dramatisch verlies. Een groot aantal medewerkers van Amsterdam Airport Schiphol was direct of indirect betrokken bij de gevolgen van deze tragedie: omdat zij een rol speelden bij de afhandeling van de vlucht, of de opvang van de nabestaanden, of omdat ze een taak vervulden bij de indrukwekkende bloemenzee die als eerbetoon ontstond voor Vertrekhal 3. Onder emotionele omstandigheden is er veel en goed werk verzet. Daar ben ik iedereen zeer erkentelijk voor.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.