Bijgewerkt: 25 januari 2021

De St. Annakerk van Amstelveen krijgt weer een invulling

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
20-09-2016

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


De St. Annakerk krijgt weer een invulling, waar Amstelveen wat aan heeft. Aan Rijkswaterstaat, de huidige eigenaar, heb ik gevraagd het te verhuren aan een lokale instelling. Zo hebben onze inwoners er ook wat aan. Nu is het zover en gaat Rijkswaterstaat op zoek naar een Amstelveense invulling. Voor de gemeente is de kerk een belangrijk onderdeel van de geschiedenis en ook een gemeentelijk monument.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

De rooms-katholieke Heilige Annakerk aan de Amsterdamseweg


De afgelopen jaren werd het gebouw door Rijkswaterstaat verhuurd aan een kerkgenootschap uit Amsterdam. Dit huurcontract loopt in maart 2017 af. De kerk is in 2013 door het kerkbestuur verkocht aan Rijkswaterstaat. Er kwamen steeds minder mensen naar de kerk, omdat er minder gelovigen zijn. Toen het kerkbestuur tijdens de verkoop allerlei zaken, zoals de klokken en glas in lood ramen begon te verwijderen leidde dat tot een stevig conflict tussen de gemeente en het kerkbestuur. Gelukkig gaat Rijkswaterstaat ook een klok terugplaatsen. Absoluut klasse.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Na jaren onderhandelen kan Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu in de naam van de Staat der Nederlanden het document ondertekenen op 10 maart 2014 . Wethouder Herbert Raat volgt deze belangrijke gebeurtenis zeer dichtbij


In de kerk heb ik nog het contract ondertekend voor de verdiepte A9 en de overkapping bij het Oude Dorp met minister Melanie Schultz. Als de A9 in 2024 klaar is hoop ik, dat de kerk, samen met het Oude-Dorp, voor een nieuwe impuls in het gebied kan zorgen. Om de nieuwe invulling een goede kans te geven houden we het gebied in eigen handen.Tussen de kerk en het schoolplein van de Piet Heinschool ligt nog een strook grond. Verschillende partijen hebben interesse voor bebouwing van deze strook. Dat geldt overigens ook voor de locatie van de ateliers aan de Amsterdamseweg 24. In 2015 heb ik al gezegd, dat wij die grond niet verkopen, zo houden we alle opties open.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.