Bijgewerkt: 27 januari 2021

De Winter Village in Amstelveen is startklaar

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-12-2019

De Kerstmarkt Winter Village in Amstelveen is opgezet en gaat zaterdag 7 december 2019 vanaf 13 uur officieel van start. Vier weken lang een winters dorp in het Stadshart. De vrijdagmarkt wordt hiervoor tot en met 3 januari gedeeltelijk verplaatst naar een deel van de Rembrandtweg. De winkels en horeca zijn tijdens de markt goed bereikbaar.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Wethouders Floor Gordon (EZ) en Herbert Raat (Stadshart) en ambtenaren schuilen voor de regen onder de luifel van de winkel van Foto Herder aan de Rembrandtweg op 6 december 2019


Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken nam samen met Herbert Raat (VVD) wethouder Stadshart een kijkje op 6 december 2019. Winkeliers van de Rembrandtweg uitten hun zorgen dat hun winkels door de marktkramen minder goed zichtbaar zijn doordat de marktkramen met de achterkant naar de winkels zijn gericht. Ook de marktkooplieden kunnen niet allemaal op hun vaste plek staan.

Foto Amstelveen
(Foto Winkelier Rembrandtweg - 2019)

De gedeeltelijk afgesloten Rembrandtweg op vrijdagmiddag 6 december 2019. Eén van de winkeliers vertelde ons dat enkele winkels niet van te voren waren ingelicht en de vrachtwagens die de voorraad brachten naar ander winkels nauwelijks konden omdraaien door miscommunicatie. Sommige winkeliers hebben hun zaak vanwege de rompslomp om 16 uur gesloten, aangezien er ook nauwelijks meer klanten kwamen vanwege de onbereikbaarheid


Daar toonde Floor Gordon alle begrip voor. 'Alle opties zijn bekeken met als uitgangspunt een fijne markt- en winkelbeleving. De huidige inrichting van de Rembrandtweg laat het nog niet toe dat de kramen met hun voorzijde naar de winkels zijn gericht. Dit kan pas als de Rembrandtweg opnieuw is ingericht en beter aansluit bij het winkelgebied Rembrandthof en Binnenhof. Dit is de meest veilige keuze en samen moeten we er een succes van maken' - volgens de wethouder. Tijdens de marktverplaatsing in het internationale weekend in oktober hoefde de markt met veel passen en meten niet verplaatst naar de Rembrandtweg.

Omdat de ijsbaan van Winter Village op het laatste moment groter is dan andere jaren en de brandweer strenge eisen stelt, is nu wel uitgeweken. De gemeente heeft in de visie Stadshart opgenomen dat bij een nieuwe indeling van het winkelgebied verlengde Rembrandtweg de markt deels naar de Rembrandtweg gaat in overleg met winkeliers en marktkooplieden. De gemeente heeft als uitgangspunt dat de kramen in de toekomst met de voorzijde naar de winkels van de Rembrandtweg gericht zijn. Dit gaat nog een aantal jaar duren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.