Bijgewerkt: 25 januari 2021

De actie SamenZonneEnergie is succesvol afgerond

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-12-2012

De groepsaankoop zonnepanelen in Noord-Holland, SamenZonneEnergie.nl, is succesvol afgerond. Meer dan 20% van de 12556 deelnemers aan dit project heeft het aanbod van MetDeZon geaccepteerd. Dat betekent, dat maar liefst 2681 huishoudens voor de zomer eigenaar zijn van een eigen zonnestroomsysteem.

Op dit moment heeft de winnaar van de groepsveiling, installatiebedrijf MetDeZon, bijna 500 installaties verricht. De verwachting is, dat alle bestelde zonnepanelen in april 2013 zijn geïnstalleerd.

De groepsaankoop heeft er dan in totaal voor gezorgd, dat er circa 23.955 panelen op de Noord-Hollandse daken bij zijn gekomen. Jaarlijks reduceren de deelnemende gemeenten hierdoor in totaal meer dan drie miljoen kg CO2. Voor Amstelveen gaat het om 1911 nieuwe panelen op de daken van 240 huishoudens. Dit komt neer op een verminderde CO2-uitstoot van 258.682 kg.

Inwoners van Noord-Holland die zich niet voor deze groepsaankoop hebben ingeschreven en wel geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een zonnepanelen systeem, kunnen hun gegevens vrijblijvend achterlaten op de website www.SamenZonneEnergie.nl. In het eerste kwartaal van 2013 wordt er weer een nieuwe groepsaankoop georganiseerd.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Milieu en Energie


Wethouder Jan-Willem Groot: 'Ik ben erg trots op het behaalde resultaat. Van de deelnemende gemeenten heeft Amstelveen het derde resultaat behaald in absolute aantallen. Ik verwacht, dat mensen die de panelen geplaatst krijgen, hun buren, vrienden en kennissen zullen vertellen, hoe de zon voor hen aan het werk is. Voor hen is er de mogelijkheid bij een volgende groepsaankoop ook mee te doen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.