Bijgewerkt: 9 maart 2021

De afvalinzameling in Amstelveen is moeilijk door het weer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-02-2021

Vanaf maandag 8 februari 2021 heeft het extreme weer de afvalinzameling in Amstelveen bemoeilijkt. De gemeente spant zich in om het ophalen van afval zoveel mogelijk op volle toeren te laten draaien en alle minicontainers en ook ondergrondse containers te legen. De sneeuw en gladheid speelden Team Afvalbeheer van de gemeente echter parten.

De ambtenaren van de gemeente bekijken dagelijks alternatieve mogelijkheden van afvalinzameling, zoals het organiseren van inhaalacties. Ook die worden echter door het weer bemoeilijkt. In principe is nu de volgende inhaalactie geregeld: maandag 15 februari 2021 worden in het buitengebied de minicontainers papier geleegd die volgens de afvalkalender op maandag 8 februari geleegd zouden worden. En woensdag 17 februari 2021 staat een inhaalactie voor het inzamelen van PMD in die straten op de planning waar volgens de afvalkalender maandag 8 februari PMD minicontainers geleegd zou worden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Het Afvalbrengstation aan de Grutterij 26 in 2014


Afvalinzameling volgens afvalkalender. Aan inwoners waarvan de minicontainer door weersomstandigheden niet is geleegd, vraagt de gemeente deze weer bij hun huis te zetten en op de volgende afvalinzameldag volgens de afvalkalender weer aan de straat te zetten. Is de minicontainer vol, dan kunnen inwoners gebruikmaken van de ondergrondse papier en PMD containers in de buurt, bij winkelcentra of van de containers op het afvalbrengstation. De gemeente vraagt om begrip voor de omstandigheden. Het afvalbrengstation is maandag 15 februari open.

Het laatste nieuws over afvalinzameling volgen? Kijk voor actuele berichtgeving op de homepage van www.amstelveen.nl of bekijk de update over dienstverlening  afvalinzameling via https://www.amstelveen.nl/home/nieuws/aangepaste-dienstverlening-afvalinzameling . Nog handiger is om de AfvalWijzer app te downloaden. Dan krijgen inwoners snel het meest actuele nieuws over afvalinzameling via hun smartphone of tablet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.