Bijgewerkt: 4 augustus 2020

De burgemeester reageert op de aanhoudingen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-03-2011

Vorige week (10-2011) is burgemeester Jan van Zanen door politie en justitie geïnformeerd, dat een oproepkracht van KinderRijk is aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van kinderporno op zijn privécomputer. Er is geen aanwijzing van misbruik.

Hij is bij de politie in beeld gekomen, omdat hij op hetzelfde adres woont als een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de Amsterdamse zedenzaak. Dinsdagavond 15 maart heeft het Openbaar Ministerie hierover een persbericht uitgegeven.

van zanen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen tijdens een raadsvergadering


Burgemeester Jan van Zanen: ‘Ik kan mij goed voorstellen dat ouders ongerust zijn, zeker met de Amsterdamse zedenzaak in het achterhoofd. In goed overleg tussen gemeente, politie, justitie, GGD en Kinderrijk is een zorgvuldige manier van informeren aan de ouders voorbereid. Kinderrijk heeft alle ouders vandaag geïnformeerd’.

Martijn van der Kroef, directrice van KinderRijk vertelt over de zaak

Vanuit de ervaring in de Amsterdamse zedenzaak is Amstelveen aangesloten op de Amsterdamse structuur. Er is gewerkt volgens dezelfde uitgangspunten, met name waar het gaat om de informatievoorziening voor de ouders en het bieden van (na)zorg. Lees het persbericht van het OM. Alle ouders en medewerkers van KinderRijk kunnen terecht op het informatienummer 020-5523255.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.