Bijgewerkt: 6 augustus 2020

De derde energiebesparende subsidieregeling is op

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-03-2011

Amstelveense huiseigenaren hebben tussen september 2010 en maart 2011 opnieuw massaal energiebesparende maatregelen aan hun woning toegepast en daarvoor een gemeentelijke subsidie ontvangen.

Meest populaire woningverbetering was dit keer het aanbrengen van spouwmuurisolatie, gevolgd door het plaatsen van HR++ glas. Zonnepanelen blijken ook steeds meer in de belangstelling te staan. De derde Amstelveense subsidieregeling van 55.000 euro is volledig opgebruikt. De gemeente Amstelveen is wederom tevreden met de belangstelling van haar energiebewuste inwoners en bereidt een nieuwe regeling voor.

De gemeente beoordeelde 139 aanvragen in de loop van deze derde regeling. Meest aangevraagde subsidie betrof spouwmuurisolatie (30 aanvragen), gevolgd door HR++-glas (24 aanvragen). Voor het aanbrengen van zonnepanelen werd 11 keer subsidie aangevraagd. Ook voldeden meer aanvragen aan de voorwaarden die de gemeente in de regeling stelde. Minder aanvragers werden uiteindelijk teleurgesteld.

JW-groot  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


CDA-wethouder Jan-Willem Groot van Milieu en Energie verklaart de stijgende lijn onder het aantal aanvragers: “Amstelveners zijn zich steeds meer bewust van de stijgende energielasten en de noodzaak om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat.

En nemen dus hun eigen verantwoordelijkheden om hun woningen te isoleren of te voorzien van andere energiebesparende maatregelen. Deze initiatieven steunt de gemeente graag met een subsidieregeling. Deze regeling is zeer snel gegaan. We werken nu aan een vierde regeling om nog meer Amstelveners financieel te steunen.”

De regeling ging van start op 1 september 2010 en zou tot uiterlijk 30 april 2011 lopen, tenzij het budget eerder op is. De gemeente werkt momenteel aan een nieuwe regeling en vraagt hiervoor wederom een subsidiebijdrage aan bij de Provincie Noord-Holland.

Amstelveen kan voor de vierde regeling van de Provincie ruim 32.000 euro tegemoet zien. Verwachting is dat de vierde regeling in de zomer van start gaat. Amstelveners die op de hoogte willen blijven kunnen hun interesse alvast kenbaar maken via energiebesparing@amstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.