Bijgewerkt: 25 januari 2021

De eerste Koningsdag wordt in 2014 in Amstelveen gehouden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-01-2013

HM de Koningin heeft op maandag 28 januari 2013 bekend gemaakt, dat zij op dinsdag 30 april aftreedt. Burgemeester Van Zanen: 'Natuurlijk zijn we verrast, dat de Koningin haar verjaardag niet in Amstelveen zal meevieren. Maar de waardering voor de Koningin en al het werk wat zij voor ons land heeft gedaan, overheerst. Wij wensen de Koningin en het kroonprinselijk paar een prachtige Kroningsdag toe.”

van zanen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen beantwoordt de vragen van een journaliste tijdens een van de vele interviews door verschillende omroepen in het raadhuis op 28 januari 2013


Koninginnedag wordt in het vervolg Koningsdag genoemd en zal gevierd worden op 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander. De eerste editie is daarop wel direct een uitzondering. Omdat deze op een zondag zou vallen, zal de eerste Koningsdag op zaterdag 26 april 2014 worden gevierd. De gemeente Amstelveen heeft de mededeling gekregen, dat de eerste Koningsdag in Amstelveen en Graft-De Rijp zal plaatsvinden.

Burgemeester Van Zanen: “Uiteraard waren we al druk bezig met de voorbereidingen. Ik heb veel waardering voor Amstelveen Oranje, alle vrijwilligers en bewoners die zich wilden inzetten voor de komende Koninginnedag. Het werk zal niet voor niets zijn geweest, want volgend jaar organiseren wij de eerste Koningsdag en daar zijn we uiteraard bijzonder trots op.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.