Bijgewerkt: 28 januari 2021

De eerste Rotary Santa Run Amstelveen in stromende regen

Nieuws -> Informatief

Bron: Johan. Th. Bos
17-12-2019

Op zaterdag 14 december 2019 vond de eerste Santa Run in Amstelveen plaats. Tijdens de Santa Run renden en wandelden honderden mensen gehuld in kerstkleding een route van 3.5 kilometer door het centrum. Een deel van de run ging dwars door het winkelcentrum. Rotaryclub Amstelveen-Nieuwer Amstel organiseerde de Santa Run 2019 in Amstelveen.

Letterlijk viel de zogenoemde Rotary Santa Run in en om het Stadshart zaterdag 14 december 2019 door de stromende regen in het water. Financieel en figuurlijk niet eigenlijk. Er kon een cheque van 8.000 euro aan het KNGF Geleidehonden worden overhandigd. De deelnemers in kerstpakken renden er ondanks de regen lustig op los ten behoeve van het project PAWS (Parents Autism Workshop & Support) van het KNGF, na een programma op het Stadsplein op een overdekt podium. Dansgroepen van Sportschool Buenting traden daar onder meer op en voormalige atlete Nelli Cooman gaf, met assistentie van twee andere hardlopers, een warming up.'Als alle rekeningen zijn betaald, kan er misschien nog meer naar KNGF Geleidehonden gaan', zegt secretaris Joss Tabak van Rotary. Zij meldde dat alle kerstpakken (tien euro per stuk) zijn verkocht. 'Maar niet iedereen gaat er in lopen en de sponsorende bedrijven kregen sowieso een aantal pakken', zei ze. Er waren veel kleine sponsors, maar de door Rotary georganiseerde Santa Run, die door het winkelcentrum liep, werd voornamelijk mogelijk gemaakt door de regionale Rabobank en het Winkelcentrum Stadshart. Verder hadden een paar sponsors 1.000 euro gegeven.

Burgemeester Tjapko Poppens klingelde als startsein bij de door de Rabobank geleverde poort met een bel, waarna de honderden deelnemers in kerstkleding zich in de stromende regen op weg begaven, op een parcours van 3,5 kilometer. Poppens uitte zijn respect voor hen. Aan het einde van de loop kregen de deelnemers medailles. Ook konden zij natuurlijk een extra donatie geven. Verkeersleiders zorgden voor begeleiding.

Foto Amstelveen
(Foto Marko Braam - 2019)

Santa Run Rotary Amstelveen op 14 december 2019Foto Amstelveen
(Foto Marko Braam - 2019)

Santa Run Rotary Amstelveen op 14 december 2019Foto Amstelveen
(Foto Marko Braam - 2019)

Santa Run Rotary Amstelveen op 14 december 2019PAWS, waar het geld van de loop heen gaat is een training- en begeleidingstraject, waarin ouders van kinderen met autisme leren hoe een speciaal getrainde huishond hun kind kan ondersteunen. De lopers kregen aan het einde van de Santa Run ook glühwein van Day Foodbar aan het Stadshart en onder de sponsors waren diverse winkels in het winkelcentrum. In het Stadscafé konden de deelnemers een pannenkoek proeven en bij Winter Village kregen zij € 3 korting op gerechten en dranken. Als gouden sponsor gaf het winkelcentrum 25 kerstmanpakken weg. (Bron: Amstelveenblog Johan Th. Bos). Lees ookhet verslag van NH-Nieuws over de eerste Santa Run in Amstelveen hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.