Bijgewerkt: 25 januari 2021

De eerste fietspaden langs de Beneluxbaan zijn weer geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-07-2020

De eerste fietspaden langs de Beneluxbaan zijn weer geopend. Fietsers kunnen aan de westzijde gebruik maken van het fietspad tussen de Rembrandtweg en de Ouderkerkerlaan. Aan de andere zijde kan men gebruik maken van het fietspad tussen de Straat van Messina en de Oranjebaan. De fietspaden waren tijdelijk dicht vanwege de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn.

'Nagenoeg alle fietspaden in het noorden zijn weer open. Fietsers hebben tijdens de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn flink moeten omfietsen. Dit is nu in het noorden verleden tijd. De fietspaden in het zuiden volgen zodra de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde Sportlaan klaar zijn'- aldus Rob Ellermeijer (VVD)s wethouder Verkeer en Vervoer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Een geblokkeerde fietspad aan de Beneluxbaan in Amstelveen in mei 2019. Het fietspad langs de Beneluxbaan tussen Uilenstede en de Sportlaan was lange tijd afgesloten vanwege de verbreding van het viaduct van de Ouderkerkerlaan en de bouw van de drie rotondes


Als alles volgens planning verloopt zijn de andere fietspaden binnenkort ook open. Zo is op 16 juli 2020 het gedeelte tussen Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina gereed. En vanaf 17 juli 2020 kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe fietstunnel bij het viaduct Ouderkerkerlaan. Bij de Keerpuntweg is een volledig nieuw fietspad aangelegd. Dit is speciaal gemaakt vanwege de aankomende werkzaamheden aan de A9 en de afsluiting van het tunneltje onder het woningcomplex van The Mayor.

Omdat de fietspaden voor langere tijd dicht waren moet de gemeente op sommige plekken nog wel onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het snoeien van groen en het herstellen van bestrating. Vanaf half augustus 2020 kan er volledig gebruik worden gemaakt van alle fietspaden langs de Beneluxbaan. Dat betekent dat fietsers tussen Amsterdam en het tunneltje ter hoogte van Marne weer volledig langs de Beneluxbaan kunnen rijden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.