Bijgewerkt: 17 januari 2021

De eerste starterswoningen in Legmeer zijn opgeleverd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-10-2018

Wat krijg je voor een sociale huurwoning in de particuliere sector en wie zijn de nieuwe bewoners? Wethouder Floor Gordon bezocht woensdag 3 oktober 2018 Next Building aan de rand van bedrijventerrein Legmeer. Dit voormalig kantoor is getransformeerd naar een appartementencomplex voor starters. De woningen die voor het merendeel een huur kennen onder 711 euro per maand, worden voor 80% door Amstelveners onder de 35 jaar bewoond. Dit zijn de eerste woningen op bedrijventerrein Legmeer dat een gemengd en dynamisch woon- en werkgebied wordt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het voormalige kantoorgebouw aan Bouwerij 12-24 op 2 mei 2017


Amstelveen kent een enorme behoefte aan starterswoningen. De Amstelveense ontwikkelaar C.A.H. Cuntz Beheer bv heeft in het voormalige kantoorpand van o.a. de Kamer van Koophandel 145 startersappartementen gerealiseerd. De studio’s en appartementen zijn tussen de 25 m² en 70 m² groot en ruim 75% heeft een huur tot 711 euro per maand. Maar liefst 80 procent van de huurders komt uit Amstelveen. Veel nieuwe bewoners kennen al iemand in het gebouw via school of sport. Het merendeel verlaat het ouderlijk huis, een kamer op Uilenstede of antikraakruimte in de Olmenhof.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Wethouder Floor Gordon wordt door Cees Cuntz directeur van Bouwbedrijf Heemraad rondgeleid in een van de starterswoningen in Legmeer/ Bouwerij op 3 oktober 2018


Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening: 'Ruim 10.000 leegstaande kantoormeters hebben plaats gemaakt voor duurzame woonruimten voor starters. Tijdens de rondleiding van ontwikkelaar Cuntz was ik aangenaam verrast door het optimaal benutten van de ruimte en de verscheidenheid aan appartementen. Ik begreep dat ouders en kinderen enthousiast het huurcontract tekenden, zelfs zonder het appartement eerst te hebben gezien. Dat toont aan hoe groot de behoefte is aan dit type woningen.' Bedrijventerrein Legmeer is een gebied, waar de gemeente wonen en werken wil combineren. Daarover is zij in gesprek met eigenaren en ondernemers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.