Bijgewerkt: 28 januari 2021

De fietsbruggen werden preventief gestrooid in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-11-2018

Amstelveen is voorbereid voor het bestrijden van gladheid komende winter. Afgelopen weekend werden fietsbruggen preventief gestrooid. Er is 1200 ton wegenzout beschikbaar en alle strooiwagens zijn startklaar. De gladheidbestrijders houden hoofdrijwegen, busroutes, belangrijke fietsroutes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra begaanbaar.

Floor Gordon (D66) wethouder Integraal Wijkbeheer: 'We hebben samen met het team Gladheidbestrijding het beleid van het afgelopen jaar geëvalueerd en bekeken of we nieuwe technieken kunnen inzetten. Het blijkt dat het meldsysteem gladheid leidt tot een beter inzicht in de wegconditie en daardoor tot meer efficiëntie in zoutgebruik. Doordat naast de temperatuur van de weg ook de conditie van het wegdek wordt gemeten, kunnen we bij voldoende aanwezig restzout een strooiactie uitsparen. Naast een financiële besparing belasten we het milieu minder.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Wandeling in de sneeuw in Westwijk op 12 februari 2017. Volgens de metingen van het KNMI de eerste week van februari verliep zacht onder invloed van een zuidelijke tot zuidwestelijke stroming. Een hogedrukgebied boven Scandinavië zorgde daarna voor enkele winterse, koude dagen, waarbij het van 8 tot en met 10 februari op sommige plaatsen het gehele etmaal bleef vriezen. De laagste minimumtemperatuur, -5,0 °C, werd op 15 februari geregistreerd op KNMI station Nieuw Beerta in Groningen


Real time volgsysteem. Nieuwe voertuigen krijgen een realtime volgsysteem met het automatisch opslaan van strooidata in 'de cloud'. Hierdoor kunnen de medewerkers van de gemeente direct zien of een route volledig is gereden en gestrooid. Voor komend seizoen zijn inmiddels twee wagens uitgerust met dit nieuwe systeem. Medio oktober voerde de gemeente een aantal testritten uit.

Gratis strooizout. De gemeente doet een oproep aan Amstelveners om stoepen zelf schoon te houden. Daarvoor is gratis strooizout ter beschikking. Het zout is – met eigen emmer - te verkrijgen bij het Afvalbrengstation aan de Grutterij 26 en bij de gemeentewerf aan Escapade 2. Daarnaast staan op diverse locaties in Amstelveen zoutkisten. Inwoners kunnen dit zout strooien als een tunnel of brug slecht begaanbaar blijkt. Volg actuele strooiacties en de regionale gladheidverwachting via twitter.com/letopamstelveen . Kijk voor informatie over de locaties van zoutkisten, het melden van gladheid en de strooiroutes op www.amstelveen.nl/gladheid .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.