Bijgewerkt: 22 januari 2021

De fietspaden langs de Beneluxbaan zijn geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-08-2020

Op 24 augustus 2020 zijn in alle vroegte de fietspaden langs de Beneluxbaan officieel geopend. Hiermee behoort omfietsen tot het verleden. Tussen Sportlaan en de grens met Amsterdam zijn de fietspaden weer volledig toegankelijk. Deze waren tijdelijk gesloten vanwege de werkzaamheden aan de vernieuwde Amstelveenlijn.

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer knipte samen met Alex Colthoff adjunct-directeur van de Vervoerregio Amsterdam een symbolisch lint door bij het fietspad nabij Sportlaan. 'De fietspaden bij de kruising liggen er prachtig bij. Er is hard gewerkt door de aannemer om het allemaal op tijd af te krijgen. Nu is het zaak de nieuwe kruispunten zo snel mogelijk af te krijgen' - aldus de wethouder.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer samen met Alex Colthoff adjunct-directeur van de Vervoerregio Amsterdam op het fietspad langs de Beneluxbaan op 24 augustus 2020


Naast de nieuwe fietspaden bij de drie rotondes is bij het viaduct Ouderkerkerlaan een fietstunnel gekomen. En bij de Keerpuntweg is een volledig nieuw fietspad aangelegd. Op sommige plekken zal de gemeente aan bestaande  fietspaden die niet zijn aangepast nog onderhoud uitvoeren. Ook zal langs de Beneluxbaan en de fietspaden de groene beplanting weer worden teruggebracht.

Na oplevering van de rotondes, de door de gemeente uitgevoerde verkeersschouw samen met de Fietsersbond en binnengekomen meldingen over de veiligheid op de nieuwe rotondes is gebleken dat de veiligheid voor de fietsers verder verbeterd moet worden. De gemeente Amstelveen heeft inmiddels stappen gezet om de veiligheid te verbeteren. Zo kwamen er stopborden en extra belijning. De gemeente heeft verder maatregelen in voorbereiding om de fietspaden op de rotondes eenrichtingsverkeer te maken. De getroffen maatregelen om de fietsveiligheid op de rotondes te verbeteren zullen verder de komende maanden worden geëvalueerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.