Bijgewerkt: 25 januari 2021

De gemeente Amstelveen doet aangifte na agressie tegen handhaver

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-07-2020

Op donderdagavond 9 juli 2020 is een vrouw aangehouden aan de Rembrandtweg in Amstelveen. De vrouw werd agressief, toen handhavers een proces verbaal wilden uitschrijven vanwege fout parkeren. De vrouw schold de handhavers uit en gooide met kracht de autodeur tegen de handhaver aan. Toen de situatie dreigde te escaleren, alarmeerden de handhavers de politie. Een duo van politie en handhaving was snel ter plaatse en hield de vrouw aan. De handhaver doet aangifte bij de politie.

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving


Herbert Raat wethouder (VVD) Handhaving: 'Wij laten onze handhavers niet uitschelden en mishandelen. Onze mensen zijn elke dag op straat om Amstelveen leefbaar en veilig te houden. Dat kan alleen als zij veilig hun werk kunnen doen. Intimidatie, bedreigingen of fysiek geweld accepteren wij niet. Als goede werkgever staan wij achter onze mensen en doen wij in dit soort gevallen aangifte.'

Medewerkers met een publieke taak krijgen regelmatig te maken met ongewenst gedrag van inwoners. Dit kan fysiek en/of verbaal geweld zijn. De gemeente Amstelveen hanteert het protocol Agressie & Geweld in het kader van het programma Veilige Publieke Taak. Medewerkers die fysiek of verbaal geweld ervaren maken hiervan melding. Per melding wordt bekeken of aangifte mogelijk is of dat er andere maatregelen genomen moeten worden, zoals een waarschuwingsbrief.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.