Bijgewerkt: 28 januari 2021

De gemeente Amstelveen neemt wijkcentrum De Bolder over

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-06-2013

B en W van Amstelveen zijn met Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan overeengekomen, dat de gemeente het wijkcentrum De Bolder van de Stichting overneemt. Hiermee kan het gebruik van De Bolder voor de wijk voor minimaal 10 jaar gegarandeerd worden.

boldero Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wijkcentrum 'De Bolder' in Groenhof


De Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan (SOG), die al sinds 1976 met heel veel inzet en energie heeft gewerkt aan het goed functioneren van De Bolder, vindt het tijd het stokje over te dragen. De SOG heeft altijd bestaan uit bewoners van de wijk Groenelaan die op vrijwillige basis het gebouw hebben bestuurd en onderhouden.

Op deze manier hebben ze van De Bolder een begrip gemaakt in de wijk. De gemeente wil met deze overname zorgen, dat De Bolder voor minimaal de komende tien jaar een belangrijk ontmoetingspunt blijft voor zowel oudere, als jongere wijkbewoners. De gemeente wil bovendien investeringen doen om het pand aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Wethouder Vastgoed Jan-Willem Groot (CDA): “De Stichting Ontmoetingscentrum Groenelaan heeft jarenlang heel veel energie gestoken in de Bolder. Wij zijn blij met de grote bijdrage die alle vrijwilligers hebben geleverd. Met deze overname wil de gemeente ervoor zorgen, dat De Bolder ook de komende jaren een belangrijke rol blijft spelen in de buurt.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.