Bijgewerkt: 25 januari 2021

De gemeente Amstelveen scoort positief op inzet huishoudelijke hulp

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-09-2016

Uit het gisteren gepubliceerde rapport van FNV Zorg en Welzijn komt naar voren, dat de gemeente Amstelveen als één van de weinige gemeente voldoet aan de juridische toets van het huishoudelijke hulpbeleid. Volgens de FNV gaat ruim drie kwart van de Nederlandse gemeenten in de fout met de inzet van geld dat bedoeld is voor huishoudelijke hulp. Het rapport concludeert dat het Amstelveense beleid conform de regelgeving is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg


Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg: “Goed, dat Amstelveen van FNV een bevestiging heeft gekregen, dat wij de hulp bij het huishouden op orde hebben. Eind vorig jaar stonden zij hier nog op de stoep met de bewering, dat wij het niet goed geregeld zouden hebben. Uit hun eigen rapport blijkt nu het tegendeel waar.”

De gemeente heeft er destijds voor gekozen, ondanks flinke kortingen uit het Rijk, niet te bezuinigen. Niet alleen voor de Amstelveners die deze hulp nodig hebben, maar ook omdat medewerkers de ogen en oren van de gemeente zijn. Zij komen achter de voordeur en signaleren als eerste problemen bij de inwoners.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.