Bijgewerkt: 19 april 2024

De gemeente Amstelveen steunt de lange traditie van Kerstsamenzang

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-11-2019

Al tientallen jaren vindt op kerstavond de sfeervolle Kerstsamenzang plaats op het Dorpsplein in Amstelveen. Sinds enkele jaren is dit in een nieuw jasje gestoken en is de organisatie in handen van horecaondernemers in het Oude Dorp. De gemeente draagt deze vernieuwde traditie een warm hart toe en ondersteunt het evenement dat bijdraagt aan saamhorigheid ook dit jaar met een financiële bijdrage van 6000 euro.



Jaarlijks komen vele honderden mensen af op het gratis evenement op kerstavond. De laatste jaren lopen de schattingen uiteen tussen de 1000 en zelfs 2000 bezoekers. 'Amstelveners die op kerstavond niet naar de kerk gaan, zingen hier gezamenlijk kerstliederen. Dit gevoel van samenzijn en saamhorigheid is belangrijk', zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). 'Vooral in de huidige tijd waarin iedereen het druk heeft en er op dagelijkse basis enkel tijd is voor vluchtige ontmoetingen. De Kerstsamenzang draagt bij aan onze wens om Amstelveners van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen te brengen.'

Het Oude Dorp vormt naast het Stadshart steeds meer het culturele hart van Amstelveen. De gemeente stimuleert de culturele verlevendiging van deze stadskern. De Kerstsamenzang wordt georganiseerd door verschillende horeca-uitbaters in het Oude Dorp. Jaarlijks is er een podium, waar verschillende artiesten optreden en standjes, waar onder meer glühwein geschonken wordt.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.