Bijgewerkt: 30 mei 2020

De gemeente Amstelveen wil extra toezicht op straat

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-11-2010

Vanaf 2011 wil het Amstelveense college van burgemeester en wethouders extra toezicht op straat. Door efficiënter met de middelen om te gaan, zelf straatcoaches in dienst te nemen die nauw samenwerken met het team buitenruimte en zaken integraler aan te pakken kan op dit vlak winst geboekt worden. Zij laat dit in een brief weten aan de gemeenteraad.

De gemeente Amstelveen houdt middels straatcoaches en integraal handhavers (o.a. bikers) toezicht in de openbare buitenruimte. Dit in samenwerking met de politie. Het afgelopen jaar zijn er goede resultaten behaald. Zo is het aantal meldingen jeugdoverlast afgenomen, zijn inbrekers op heterdaad betrapt door bikers en is het aantal overlastgevende groepen verminderd van vier naar twee.

Wethouder jeugd en handhaving Herbert Raat (VVD):’Dit zijn natuurlijk hoopvolle resultaten maar ik vind de cijfers nog steeds te hoog. Iedere vorm van overlast is er één te veel, zeker voor de mensen die er dagelijks mee in aanraking komen.

Het college wil de komende periode overlast in de buitenruimte dan ook verder terugdringen en is ervan overtuigd dat ze dit kan bereiken door een nog efficiëntere inzet en goede samenwerking met de politie. Het zelf in dienst nemen van straatcoaches en het steunen van meer initiatieven van jongeren zoals het onlangs georganiseerde Schoolbreak georganiseerd door jij@mstelveen dragen hier zeker ook aan bij’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.