Bijgewerkt: 24 september 2020

De heer Bauduin kreeg Koninklijke onderscheiding

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-10-2012

Op vrijdag 12 oktober 2012 heeft de burgemeester van Amstelveen, de heer Van Zanen, de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan de heer Frans G. Bauduin.

De heer Bauduin is één van ’s lands meest ervaren strafrechters. Hij behoort tot de categorie rechters die in staat is recht te spreken en uitspraken te doen in zware en uitzonderlijke zaken. Hij heeft spraakmakende zaken behandeld, zoals de zaak tegen voormalig Ahold-bestuurders, het gifschip de Probo Koala, Volkert van der G. en recent de zedenzaak tegen Robert M.

Bauduin Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen, reikt de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau aan de heer Frans Bauduin


Daarnaast heeft hij als Ad Litum Judge gewerkt voor het Joegoslavië tribunaal in Den Haag. Naast zijn functie heeft hij zich ook ingezet voor de samenleving en vervulde verschillende bestuursfuncties bij tal van organisaties.

Zoals plaatsvervangend voorzitter van het Regionaal Tuchtcollege voor de gezondheidzorg in Amsterdam, Lid van de adviesraad van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. lid van verschillende begeleidingscommissies voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.