Bijgewerkt: 27 januari 2021

De leerplicht bus is weer ingezet in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-11-2013

De gemeente Amstelveen heeft maandag 4 november 2013 in samenwerking met Scholengemeenschap Panta Rhei en Bureau Leerplicht Plus Amsterdam de leerplicht bus ingezet. In het schooljaar 2013-2014 wordt de bus nog minstens 5 keer ingezet om spijbelende leerlingen thuis te bezoeken, op te halen en af te leveren op school.

Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs: ’We geven hiermee een duidelijk signaal aan leerlingen en stoppen zo het beginnend verzuim. Het is belangrijk, dat jongeren naar school gaan. Met diploma hebben zij in de toekomst meer kans op een baan.

leerplicht Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Wethouder Herbert Raat (l) en Bert de Weerd, schooldirecteur van scholengemeenschap Panta Rhei tussen de leerplichtambtenaren van de gemeente Amstelveen en Amsterdam


Als tijdens een bezoek blijkt, dat er in een gezin meer aan de hand is, volgt een zwaarder traject. In enkele gevallen komt jeugdzorg dan om de hoek kijken. In de praktijk blijkt, dat hier nog winst valt te behalen. In 2015 zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor jeugdzorg. Ik zie hier zeker kansen, maar het is wel belangrijk, dat alle betrokken partijen nu al beleid gaan vertalen naar wat men op de werkvloer aantreft’.

Verzuim is aandachtspunt

Bert de Weerd, directeur van Scholengemeenschap Panta Rhei: ’Verzuim is een belangrijk aandachtspunt op onze school. Samen met de gemeente Amstelveen en Amsterdam hebben we structureel verzuimspreekuren. Daarnaast hebben we nu voor de eerste keer heel bewust de leerplicht bus ingezet. De impact van een bus voor de deur en een leerplichtambtenaar is zeer groot. We hopen hiermee te bereiken, dat jongeren zich wel twee keer bedenken, voordat ze spijbelen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.