Bijgewerkt: 23 januari 2021

De lintjes van 2020 in Amstelveen zijn uitgereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-07-2020

Traditiegetrouw werd ook dit jaar de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning voorafgegaan door de lintjesregen, op vrijdag 24 april 2020. Op deze dag ontvingen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving een Koninklijke onderscheiding. Door het coronavirus heeft de lintjesregen dit jaar een ander karakter.

Er zijn 2961 vrijwilligers gedecoreerd en er zijn 118 gedecoreerden met bijzondere verdiensten in de betaalde baan. Van alle gedecoreerden zijn er 2646 personen (87%) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er zijn 1071 vrouwen gedecoreerd, wat neer komt op 35%. Het aantal mannen bedraagt 1989.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2020)

De 12 Amstelveners die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving en kregen een Koninklijke onderscheiding op 24 april 2020


Op 24 april 2020 kregen 12 Amstelveners van burgemeester Tjapko Poppens via videobellen het bericht dat zij koninklijk waren onderscheiden. Vanwege de coronamaatregelen kon de jaarlijkse, feestelijke bijeenkomst in het raadshuis niet doorgaan. Het lintje ontvingen zij dus nog niet. Dat gebeurde op 3 juli 2020. In het hele land kregen decorandi die dag alsnog hun lintje aangereikt door de burgemeester. Burgemeester Tjapko Poppens ontving alle gedecoreerden na elkaar op het raadhuis. Een andere opzet dan andere jaren, maar toch een feestelijk moment.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Burgemeester Tjapko Poppens feliciteert mevrouw Moppie Holla-Fontijn met haar lintje op 3 juli 2020 in zijn kantoor in het raadhuis


Bij de lintjesregen op 24 april 2020 ontvingen de volgende Amstelveners een koninklijke onderscheiding: de heer Ronald Brouwer (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), mevrouw Lies Caransa-de Hond (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), mevrouw Annie van Dijk-Meijer (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), mevrouw Moppie Holla-Fontijn (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), de heer Dick Hollander (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), de heer Henk Luijken (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), de heer Anton te Meij (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), mevrouw Maureen van Munster (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), de heer Fred van Oijen (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), de heer René van Toledo (Lid in de Orde van Oranje-Nassau), de heer Gerrit Wilhelmus (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) en mevrouw Cor Wisse-Van Akkeren (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.