Bijgewerkt: 31 mei 2020

De nationale Week van het geld 2011

Nieuws -> Informatief

Bron: Nibud
08-11-2011

Op woensdag 9 november 2011 vindt in het Utrechtse Geldmuseum de aftrap plaats van het Nibud Geldexamen voor schooljaar 2011-2012. Groep 7/8 van Oecumenische basisschool De Lichtwachter uit Kraggenburg start met de eerste les. Dit feestelijke moment is onderdeel van alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens de nationale Week van het geld.

Eigentijds lespakket

Het Nibud Geldexamen, waarvan de eerste diploma’s vorig schooljaar door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima werden uitgereikt, start tijdens de tweede nationale Week van het geld aan zijn tweede schooljaar. Het eigentijdse lespakket over financiële bewustwording leidt in 8 lessen op voor het Geldexamen.

Op woensdag 9 november starten tijdens de Week van het Geld de kinderen van groep 7/8 van basisschool De Lichtwachter uit Kraggenburg met de lessenserie. De eerste les is een feestelijke gastles van Marion Weijers van het Nibud in het Geldmuseum.

geld Amstelveen
(Bron Wijzer in geldzaken - 2011)

Het logo van de nationale Week van het geld


De Week van het geld

De Week van het geld biedt scholen de gelegenheid aan de slag te gaan met het Geldexamen. In deze week starten meer dan 2.000 leerlingen met het lespakket en de aanmeldingen komen nog steeds binnen. Sponsoring van Adfiz (branchevereniging van onafhankelijke financieel adviseurs), de Brede School Tilburg en Deloitte hebben tot deze aantallen geleid. Het Geldexamen is ontwikkeld op initiatief van Deloitte, in samenwerking met het Nibud en ThiemeMeulenhoff.

‘Belang van financiële educatie blijft groot’

‘Uit verschillende onderzoeken blijkt dat financiële opvoeding door ouders en financiële educatie op school een positief effect heeft op het omgaan met geld op jonge en latere leeftijd. Daarom blijf ik het belang van structurele aandacht voor het onderwerp geld in het basisonderwijs benadrukken,’ aldus Nibud-directeur Gerjoke Wilmink.

‘Ik ben er trots op dat we het Nibud Geldexamen hebben ontwikkeld en hiermee een lesprogramma aan kunnen bieden voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Zo krijgen deze leerlingen de kans om financieel zelfredzaam naar de middelbare school te gaan.'

Over de Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. De tweede editie van de nationale Week van het geld vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2011. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.