Bijgewerkt: 26 januari 2021

De nieuwe Amstelveenpas is overhandigd in de HEMA

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb/Gemeente Amstelveen
30-09-2016

Maaike Veeningen (D66) wethouder van Werk en Inkomen overhandigde de nieuwe Amstelveenpassen aan mevrouw E. Timmerman en mevrouw S. Eneyew op donderdagmiddag 29 september 2016 bij de Hema in het Stadshart Amstelveen.

In september 2016 waren er 2200 Amstelveners, volwassenen en kinderen die over een kortingspas met de naam Amstelveenpas beschikken en alle gerechtigden met een beperkt inkomen krijgen allemaal binnenkort een nieuwe pas toegezonden.

Wethouder Veeningen presenteerde ook in het Cobra Museum de nieuwe Amstelveenpas. Deze pas biedt aan minima een breed palet aan kortingen. Het Cobra Museum heeft besloten om mensen uit Amstelveen en Aalsmeer (via de later te introduceren Aalsmeerpas) met beperkte financiële middelen 100% korting te geven op de toegang tot het museum. Op deze wijze zorgen ze ervoor, dat er geen onnodige drempel is voor een cultureel bezoek. Minima uit Amsterdam hebben deze korting al een aantal jaar. Het Cobra Museum vindt het belangrijk om mensen uit Amstelveen en Aalsmeer nu dezelfde mogelijkheden te geven. Vanaf 12 oktober 2016 kunnen zij bijvoorbeeld gratis naar de nieuwe tentoonstelling van Pierre Alechinsky, de laatste levende en werkende CoBrA kunstenaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Maaike Veeningen (D66) wethouder van Werk en Inkomen overhandigt de nieuwe Amstelveenpassen aan mevrouw E. Timmerman en mevrouw S. Eneyew op donderdagmiddag 29 september 2016 bij de Hema in het Stadshart Amstelveen


Heeft u een laag inkomen of een uitkering? Dan komen u en uw inwonende kinderen tot 18 jaar in aanmerking voor de Amstelveenpas. De Amstelveenpas is een kortingspas voor allerlei culturele en sociale activiteiten in Amstelveen. Met de Amstelveenpas krijgt u een aantal vaste kortingen. Ook kunt u gebruik maken van seizoensaanbiedingen. Dit zijn bijvoorbeeld toegangskaartjes voor een pretpark, dierentuin, museum of een dagtocht. De gemeente houdt u van de aanbiedingen op de hoogte.

De Amstelveenpas is maximaal twee jaar geldig. Als u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt is de pas onbeperkt geldig. De Amstelveenpas is een persoonsgebonden pas en staat dus op uw naam. Soms moet u bij gebruik van de Amstelveenpas uw legitimatiebewijs tonen.

Wat zijn de voorwaarden?

-u woont in Amstelveen

-u ontvangt geen studiefinanciering

-uw netto inkomen mag niet hoger zijn dan: 110 % van de inkomensnorm voor de bijzondere bijstand voor alleenstaanden en gehuwden zonder kinderen tot de pensioengerechtigde leeftijd en 130 % van de inkomensnormen voor de bijzondere bijstand; voor ouder(s) van één of meerdere ten laste komende kind(eren) tot 18 jaar. Lees ook: Voorzieningen voor de minima in Amstelveen 2016 (pdf 12 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.