Bijgewerkt: 24 januari 2021

De online RegioAtlas is gelanceerd

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
30-01-2013

Minister Plasterk heeft op 30 januari 2013 de RegioAtlas gelanceerd. Hij deed dit op de bestuurdersconferentie van de provincie Gelderland over regionale samenwerking. De RegioAtlas biedt bestuurders, beleidsmedewerkers en burgers een gebruiksvriendelijk instrument, dat inzicht verschaft in de bestuurlijke inrichting van Nederland.

veiligheidsregio Amstelveen
(Bron RegioAtlas - 2013)

De veiligheidsregio's van Amsterdam-Amstelland met 958.065 inwoners, volgens de online RegioAtlas


De RegioAtlas laat zien, welke regionale samenwerkingsverbanden er op de diverse beleidsterreinen zijn en hoe die zich tot elkaar verhouden. Zo kunnen gebruikers interactieve regiokaarten van Nederland maken op basis van alleen die thema’s die voor hen interessant zijn. Bijvoorbeeld de jeugdzorg, AWBZ, arbeidsmarkt, veiligheid of de Regionale Uitvoeringsdiensten. Het stelt de gebruiker in staat om eigen analyses te maken en die gemakkelijk te delen met collega’s.

Samenwerken

De RegioAtlas is bijvoorbeeld relevant voor mensen die te maken hebben met de grote decentralisaties uit het regeerakkoord. Met de kaarten van de RegioAtlas wordt snel duidelijk welke gemeenten samenwerken op welke beleidsterreinen. Dit is handige informatie in de gesprekken die worden gevoerd over de juiste schaalgrootte en uitvoeringskracht van gemeenten. De RegioAtlas is te vinden op: www.regioatlas.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.