Bijgewerkt: 27 mei 2020

De provincie Noord-Holland zoekt natuurinitiatieven

Nieuws -> Informatief

Bron: Provincie Noord-Holland
11-12-2014

De provincie Noord-Holland is op zoek naar kansrijke natuurinitiatieven. Ze nodigt alle ondernemers, start-ups, stichtingen, burgerinitiatieven en studenten met een goed idee uit hun initiatief aan te melden voor het congres Groen Kapitaal op 11 februari 2015.

Tijdens het congres wil de provincie met bestuurders, natuurprofessionals en ondernemers op zoek naar kansen om de biodiversiteit in Noord-Holland te verbeteren. De provincie wil een nieuwe impuls geven aan natuur en gelooft, dat de creativiteit van nieuwe initiatieven hiervoor van onschatbare waarde is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Een Schotse Hooglander graast in het Schinkelbos. Dit runderras is geschikt om in natuurgebieden in het hele jaar als grote grazer te worden ingezet


Gouden Roerdomp

Om deze initiatieven te stimuleren verder te gaan met hun project reikt de provincie daarom dit jaar voor het eerst de Gouden Roerdomp uit, een stimuleringsprijs voor het meest innovatieve en kansrijke natuurinitiatief. Uiteindelijk krijgen 3 finalisten de kans om hun idee te presenteren tijdens het congres Groen Kapitaal op 11 februari 2015. De winnaar kan rekenen op een coachingtraject van De Natuurverdubbelaars, waarin aandacht wordt gegeven aan het door ontwikkelen van het businessplan en het wegwijs worden in de wereld van regelingen en subsidies. Daarnaast kan het winnende initiatief rekenen op de nodige aandacht en publiciteit en een koploperstatus in Noord-Holland. Kijk voor meer informatie op oproep voor initiatieven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.