Bijgewerkt: 17 januari 2021

De rotonde in de kruising van de Sportlaan en Van der Hooplaan is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb
06-11-2014

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Verkeer en zijn collega Peter Bot, (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening, openden officieel de nieuwste rotonde in Amstelveen aan de kruising van de Sportlaan en de Van der Hooplaan op woensdagmiddag 5 november 2014. Deze kruising was al jaren berucht om de slecht afgestelde verkeerslichten, die soms enorme files veroorzaakten op de aansluitende wegen. Hoewel de rotonde al een tijdje in gebruik is, werd deze dag uitgekozen voor de officiële in gebruik name en om even stil te staan bij deze toch belangrijke keuze. Het middelpunt van de kruising bestaat uit een grote bol – bal.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Steeds meer mensen komen naar de opening van de nieuwste rotonde van Amstelveen


De opening werd door jongleur, acrobaat en circustheatermaker Marco Bonisimo opgefleurd door zijn kunsten met diverse ballen, te laten zien aan de aanwezigen. Gelukkig werden de toegangswegen tijdelijk afgesloten voor het verkeer en daardoor kon Marco vrolijk met verschillende ballen jongleren op de openbare weg. Hij heeft op 11 augustus 2014 een poging gedaan het Guinness World Record om met 5 voetballen een minuut lang te jongleren te verbeteren in De Meerkamp in Amstelveen, maar er is iets mis gegaan met de video opname en de beslissing is van de kant van de organisatie nog niet genomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jongleur Marco Bonisimo probeert een nieuwe voetbaltruc uit en ook nog met succes


Marco, de jongleur vertelde, dat hij een nieuwe ballentruc ergens op YouTube zag en dat probeerde hij na te doen. Het is een truc met twee draaiende voetballen op elkaar gestapeld – en het is gelukt! De eerste keer, volgens de artist in Amstelveen op de nieuwe rotonde. Na deze vrolijke en sportieve act, liep het gezelschap naar de Gemeentewerf Sportlaan, waar iedereen zich een beetje kon opwarmen, want buiten in het mistige koele weer was het toch behoorlijk koud geworden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De nieuwste rotonde aan de kruising Sportlaan-Van der Hooplaan


Na de koffie met gebak hielden Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Verkeer en zijn collega Peter Bot, (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening een korte toespraak. Wethouder Brandes vertelde over de geweldige samenwerking van de verschillende bedrijven, die op dit gevaarlijke kruising hebben gewerkt en een veilig kruispunt gecreëerd.

Wethouder Brandes: 'Het is een sportieve rotonde geworden, de beplanting is zo aangepast, dat straks een gestileerd zeshoekig voetbal prisma wordt en dat is ook goed zichtbaar binnenkort vanaf de hoge flats. De rotonde werkt fantastisch, de doorstroming en de snelheid gaat nu al beter. Hier is duidelijk wie de voorrang heeft, maar let er op, dat fietsers geen voorrang nemen en dat gebeurt vaak met de vele leerlingen die het plein passeren, dus toch oppassen! Ik ben er heel blij mee!' – aldus wethouder Brandes.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Peter Bot, (BBA) wethouder Ruimtelijke Ordening en Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Verkeer rusten even uit in de Gemeentewerf Sportlaan


Wethouder Peter Bot: 'De bouw van de rotonde is na de schoolexamens gedaan. Hier zijn drie grote middelbare scholen omheen en het is voor de bouwvak vakantie afgewerkt, zelfs een nacht ook doorgewerkt, het was dus een krappe tijdlijn.' Hij sloot zijn toespraak met het bedanken van de aannemers, de uitvoerende bedrijven en alle meewerkende organisaties voor hun medewerking.

Foto Amstelveen
(Foto Ronald Verleun - 2014)

De rotonde Sportlaan en Van der Hooplaan vanuit een hoge flat gefotografeerd
Het is inderdaad een veel vlotter kruispunt geworden, iedereen weet hopelijk wie de voorrang heeft en moet geven, want anders gebeuren er toch ongelukken. Het is voor iedereen wennen zo’n rotonde, maar het is veel beter voor alle verkeersdeelnemers, dan de verkeerd afgestelde verkeerslichten. Het bevordert de doorstroming van het toch steeds drukkere gemotoriseerde- en fiets- en lopend verkeer op dit deel van Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.