Bijgewerkt: 1 juni 2020

De tweede Indië-lezing in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Projectgroep Indië -lezing
30-01-2013

Op vrijdag 8 maart 2013, om 14.00 uur ´s middags, vindt de tweede Indië-lezing, in het Theater van 't Woord van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam, plaats.

De Indië-lezing heeft dit jaar als thema: 'Heden en verleden – Vrouwenlevens in de Oost' en wordt gepresenteerd door mevrouw Conchita Willems. Twee sprekers geven inhoud aan het thema, te weten mevrouw Lies Cruden-Heerenveen, die samen met haar zoon Gordon het verhaal van hun moeder en grootmoeder vertellen. Mevrouw dr. Saskia Wieringa gaat in haar spreekbeurt vertellen over de vrouwenlevens in het voormalig Nederlands-Indië, het huidige Indonesia na 1945.

indie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het Indië monument met de kleurrijke kransen en bloemen na de kranslegging in het Broersepark, Amstelveen op 14 augustus 2012


De samenwerkende organisaties brengen tevens hulde aan verzetsmensen met wortels in 'de Oost en de West' door middel van geschilderde portretten. Tijdens het middagprogramma wordt een nieuw portret aan deze galerij van verzetsmensen toegevoegd, dat onthuld wordt door de aanwezige familie en haar vertegenwoordigers.

8 maart Internationale Vrouwendag is bij uitstek het moment om de verhalen te vertellen over vrouwen in het voormalig Nederlands-Indië, het huidige Indonesia. Toegang: Gratis. Aanmeldingen: 4en5mei.zuidoost@gmail.com

De Indië-lezing wordt georganiseerd door de 'Projectgroep Indië-lezing', die bestaat uit de stichtingen Nusantara Amsterdam, Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië, Gastdocenten Wereldoorlog II werkgroep Zuidoost-Azië, 4/5 mei comité Amsterdam Zuidoost, gefaciliteerd door stichting ProFor en ondersteund door het stadsdeel Amsterdam ZuidoostAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.