Bijgewerkt: 9 maart 2021

De vernieuwde bamboebrug in het Amsterdamse Bos is in gebruik genomen

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Gemeente Amsterdam
19-02-2021

Vrijdag 19 februari 2021 openden Laurens Ivens (SP) wethouder van Amsterdam en Floor Gordon (D66) wethouder van Amstelveen de vernieuwde bamboebrug die toegang geeft tot het Bloesempark in het Amsterdamse Bos. Volgens beide wethouders (openbare ruimte, groen) staat de opening symbool voor meer samenwerking tussen Amsterdam en Amstelveen in het Amsterdamse Bos dat beide gemeenten met elkaar verbindt.

Foto Amstelveen
(Foto Marco Keyzer - 2021)

Laurens Ivens en Floor Gordon openen de bamboebrug op vrijdag 19 februari 2021


De 175 meter lange voetbrug, die in 2000 werd aangelegd, was het eerste bamboe bouwwerk van Nederland. De brugleuningen bleken niet bestand tegen het Nederlandse klimaat. Na de renovatie, waarbij de brugleuningen werden vernieuwd, is de brug klaar voor gebruik. De staanders van de nieuwe leuningen zijn ontworpen in de vorm van een draak, passend bij het Japanse karakter van het Bloesempark.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De helemaal vernieuwde bamboebrug op dinsdag 23 februari 2021


Op de vernieuwde brug, die is gemaakt van bamboe en composiet, is een aantal zitjes toegevoegd zodat bezoekers van de omgeving kunnen genieten. De vernieuwing van de brug is naast financiële bijdragen van Amsterdam en Amstelveen mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Rijkswaterstaat aan Amsterdam ter compensatie van het werk aan de A9 in het Amsterdamse Bos.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.