Bijgewerkt: 4 augustus 2020

De zomertijd 2011 komt er aan!

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb
25-03-2011

In de nacht van zaterdag 26 maart 2011op zondag 27 maart 2011 begint de zomertijd in Nederland. De klok moet één uur vooruit gedraaid worden, dus  om 02:00 naar 03:00 uur. Nederland is gelegen in de zone, waarin de Midden-Europese tijd geldt. De wettelijke tijd voor Nederland is Universal Time Coordinated (UTC of ook wel wereldtijd genoemd) + 1 uur.

Zomertijdklok  Amstelveen
(Ontwerp Amstelveenweb.com - 2010)

In de nacht van zaterdag op zondag 27 maart 2010 worden de klokken om 2 uur een uur vooruit gezet


De zomertijd eindigt op zondag 30 oktober 2011 om 03.00 uur. De zomertijd wordt jaarlijks ingesteld in alle lidstaten van de Europese Unie. Het idee achter de zomertijd is, dat de middagen dan meer daglicht hebben en de ochtenden minder. Zomertijd (DST, Daylight SavingTime) werd het eerst in 1895 voorgesteld door George Vernon Hudson. Veel landen zijn hiertoe overgegaan; maar de details verschillen per locatie en ze veranderen af en toe.

windows klok  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Klok instellingen in Windows 7. De klok waarschuwt automatisch, dat de zomertijd op 27 maart 2011 begint


De klokken verzetten is tegenwoordig een leuke familie bezigheid voor de zondag ochtend, eind maart, want de meeste klokken in telefoons, digitale camera’s, tafelklokjes, video’s, magnetrons, radio’s, centrale verwarmingsystemen, auto’s, horloges worden vaak met de hand een uur vooruit gedraaid, om ze allemaal gelijk te zetten.

Veel op computer-gebaseerde systemen kunnen zich automatisch aanpassen, wanneer de zomertijd begint en eindigt, op basis van hun tijdzone instellingen. Sommige applicaties zijn gestandaardiseerd en ze gebruiken liever UTC, om te voorkomen dat problemen gebeuren met de klok verschuivingen en tijdzone verschillen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.